A kockás has titka

Sokak számára fontos az, hogy egészséges életmódot folytassanak és ehhez a rendszeres mozgás, edzés is hozzátartozik. Hogyha kitűzünk egy célt magunk elé, mint például azt, hogy kocka hasat szeretnénk, akkor nem árt ha tudjuk, hogy melyek azok a gyakorlatok, amelyekkel elérhető a kívánt eredmény.

[wp_ad_camp_1]

A kockahas edzés sokak számára nagyon fontos. Napjainkban egyre több különböző edzéstervvel találkozhatunk és megosztó a vélemény arról, hogy melyik is a legjobb, legeredményesebb. Hogyha kocka hasat szeretnénk, akkor vannak bizonyos szabályok, amelyeket be kell tartanunk ahhoz, hogy elérjük célunkat. Első lépésként tehát ki kell választanunk egy edzéstervet, amelynek nagyon jól felépítettnek kell lennie. Sokan vannak, akiknek nincs idejük, vagy esetleg nem szeretnének konditerembe járni és inkább otthon végeznék el a gyakorlatokat. Sokak számára ismerősen csenghet a Plank nevezetű edzésterv. Ez egyfajta tartást jelent, amelynek több különféle változata van. Bár nem olyan könnyű, de annál inkább hatékony.

A Plank tartás a következő: a lábakat a csípő vonalában, a térdet a boka vonalában, a vállat a könyékkel, a könyököt a csuklóval egy vonalban kell tartani. A hátat és lapockát egyenesen kell tartani. Miután felvettük ezt a pozíciót elindítjuk a stopperórát és addig maradunk ebben a pozícióban, ameddig csak lehet. Természetesen ez személyfüggő. Ahogy minden más, úgy ez is az elején nagyon nehéz lesz majd, de minél többet gyakoroljuk és minél többet csináljuk, annál több ideig bírunk megmaradni ebben a pozícióban. Egy olyan gyakorlatról beszélünk, amellyel rövid idő alatt látványos eredmény lehet elérni. Nyilvánvalóan még rengeteg olyan gyakorlat és edzésterv van, amelyet otthon is elvégezhetünk és nem feltétlenül kell edzőterembe járnunk ahhoz, hogy kocka hasunk legyen.