A koronavírus következményei az autóiparban

A koronavírus következtében kialakult válsághelyzet szerte a világon érezteti hatását. Így az autógyárak sem ússzák meg a következményeket, ugyanis rövid időn belül komoly krízisre kerülhet sor. Sokan ettől függetlenül bízik benne, hogy nem kell hosszú leállással számolni.

[wp_ad_camp_1]

A koronavírus következményeiről az autóiparra nézve itt olvashat bővebben! Konkrét jóslatokba egyelőre senki sem bocsátkozik, azonban az már most egyértelmű, hogy komoly problémákkal kell számolni az autóiparban. A Volkswagen csoport heti két milliárd eurós kiadásról nyilatkozott. Az autógyár 2019-ben tizenhat milliárd eurónyi adózás előtti üzemi nyereséggel számolhatott, ám ebben a jelenlegi helyzetben ez két hónap alatt el is fogyna. A többi gyártó még nem hozta nyilvánosságra az adatokat, azonban az egyértelmű, hogy a jelenlegi helyzet egy autógyártónak sem kedvez. Híresztelések szerint a Toyota ezer milliárd jenes, tehát közel kilenc milliárd dolláros kölcsönt volt kénytelen felvenni. A Mercedesről szintén hasonló hírek terjengenek. A hitelfelvételek következtében az autógyártók hitelminősítése egy időben romlik.

A krízis helyzet ellenére a PSA és a PSA egyesül, ezt pedig sokan ferde szemmel nézik. Éppen ezért a PSA kiadott egy közleményt, amiben az áll, hogy a jelenlegi helyzetben nem tudnak a szerződés módosításáról értekezni. Sajnos a jelenlegi krízis helyzet szinte biztosan kisebb autómárkák bezárásához vezet, ha a helyzet nem oldódik meg hamarosan, amire egyelőre kevés esély van. Bízunk benne, hogy idővel javul a helyzet, azonban egyelőre a várakozásé a szerep és nyomon követni, hogy hogyan alakulnak az események. Bővebb információkért látogasson el a ka-autoszerviz.hu weboldalra és tájékozódjon!