Hogyan válasszunk kiskutyát?

Eldöntötted szeretnél egy kis házi kedvencet, viszont azt már nem tudod, hogy mi alapján válaszd ki a számodra és családod számára a tökéletes kiskutyák, akkor mi most ebben nyújtunk segítséget.

[wp_ad_camp_1]

Mielőtt kiválasztjuk a legcukibb kutyust, fontos, hogy mérlegeljünk. Vagyis mielőtt hirtelen a gyakorlati tettek mezejére lépnénk, az előtt van még pár dolog melyre figyelnünk kell. Az első legfontosabb, hogy vajon miért is szeretnénk kutyát? Itt számos kérdés és válasz felmerülhet, de fontos, hogy mérlegeljünk és reálisak legyünk. Ugyanis ez is nagyon hozzájárulhat ahhoz, hogy milyen kutyusra esik majd a választás. Az egyik leggyakoribb indok, amely alapján hirtelen döntünk, hogy nagyon cuki. Viszont valljuk be, hogy ez nem elegendő. Vegyük figyelembe, hogy mennyire igényes a kiválasztott kedvenc, mekkorára nő, mennyire igényes, mekkora térre van szüksége, stb.

A másik fontos indok, a legtöbb esetben, amiért szeretnénk egy kis pajtit, hogy egyedül érezzük magunkat és ezt a hibát szeretnénk palástolni. Szintén gyakori indok még a gyerekeknek játszótárs és az is, hogy manapság ez trendi. De mielőtt divatból szeretnénk kutyát vásárolni, mindig legyünk körültekintőek, mivel ezek az állatok is érző lények és nagyon fontos, hogyha megvásároltuk őket, akkor már megfelelően gondját viseljük és foglalkozzunk vele. Egy kutyus esetén az is fontos, hogy olyan fajtát válasszunk, amely a család mindennapjaiba teljesen be tud illeszkedni. Vagyis, ha sokat utazunk, sokat vagyunk házon kívül, akkor jobb, ha olyan kutyust választunk, aki nyugodtabb, nem igényli nagyon a társaságot. Amennyiben gyerekek is vannak a családban, akkor ajánlottabb a kistestű pajkos kutyusok választása. Akik azt is eltűrik, hogy a gyerekek akár naphosszakat nyúzzák őket.