Konyhabútor választás – Milyet érdemes választani?

Arra, hogy milyen a tökéletes konyhabútor, nehéz lenne válaszolni, ugyanis erre a kérdésre nem létezik sablon válasz. Mindenkinek más az ideális, ezért az egyéni igényeknek és a konyha paramétereinek kell érvényesülni. Ha ezeket figyelembe veszi, valamint pár szempontot, akkor biztosan jól választ!

[wp_ad_camp_1]

Konyhabútor választás során érdemes végig gondolni, hogy mi az, amire vágyik, milyen konyhában sütne-főzne szívesen. Ez különösen abban az esetben fontos, ha előszeretettel sürgölődik a konyhában. A konyhabútor méretei által meghatározza a konyha kinézetét, ezért nem szabad félvállról venni a döntést. Az első és egyben legfontosabb szempont a konyhaszekrény kiválasztásánál, hogy annak mérete a helyiség méreteihez passzoljon, valamint Önnek is megfeleljen. Van, aki minden apó részletet megtervez és elkészíttet, míg más előre elkészített lapra szerelt konyhabútorokat választ. A lapra szerelt konyhaszekrények a legtöbb esetben ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkeznek: az alsó szekrények szélessége 60 centi, mélysége pedig szintén 60 centi. A kisebb konyhák esetében a kisebb konyhákhoz igazodva léteznek 50 centi mély típusok is.

Sokak számára a szín is nagyon lényeges kérdés. Tény, hogy a szín választásnál is ügyelni kell pár dologra, hogy a későbbiek folyamán is elégedett legyen döntésével. Ma már gyakorlatilag minden színben lehet konyhabútort választani. Arra érdemes ügyelni, hogy ha a konyha kis méretű, akkor lehetőleg kerülje a sötét színeket, mert így barlangszerű hatást ér el. Jobb inkább a világos színeket választani. Nagy konyhák esetében a sötét színek is tökéletesek. Bővebb információkkal érdemes ellátogatni a domusz.hu webáruházba, ahol a konyhabútorokat is megtekintheti!