A legjobb kávézók Splitben, Horvátországban

Horvátországban a kávékultúrát nem szabad félvállról venni. Még egy olyan országban is, ahol nincs Starbucks, a kávé ugyanolyan fontos része a horvát kultúrának, mint máshol, és a horvátok gyakran órákig képesek ülni egy csésze kávé mellett barátaikkal vagy üzleti partnereikkel.

[wp_ad_camp_1]

A Split Marjan Forest Parkban található Teraca Vidilica önmagában is megér egy látogatást. Splitben egyetlen más hely sem nyújthat olyan kilátást, mint amilyet a teraszról kapni. Az egész városi terület ön előtt van, csakúgy, mint a szigetek és a város feletti lenyűgöző hegyek. Azt egész kávézó irreálisnak tűnik, annyira gyönyörű. Ha elfogyasztott itt egy finom csésze kávét, látogassa meg a gyönyörű 16. századi zsidó temetőt Teraca Vidilica mögött, és természetesen sétáljon át a Marjan erdei parkba. Split tengerpartján, Riva közepén található a Caffee Bar Fro, amely ideális hely, ha napozni szeretne, belélegezné a tengeri levegőt, vagy mindenkit figyelne, miközben egy kiváló kávét kortyol.

Ez a kávézó olyan, mintha egy nappali lenne a szabadban. Ez egy olyan hely, ahol az emberek találkoznak, bemutatják új napszemüvegeiket (és más szép ruháikat, amelyeket éppen kaptak), és napozhatnak.  Miközben itt ül, és élvezi a csésze kávét, a szeme előtt zajlik az élet, olyan érzés, mintha filmet nézne. Sigmund Freudis megszállt egyszer abban a házban, amelyben a kávézó megnyílt. Tehát azt mondhatjuk, hogy egy csésze kávé elfogyasztása itt valóságos terápia. Ha inkább valami elegánst keres, akkor a spliti volt polgármester, Antoni Bajamontiról elnevezett Bajamonti kávézó tökéletes. Ez az épület régen színház és utóbbi időben mozi volt. Kilátással a tengerre ez a kültéri kávézó lélegzetelállító. A tengerparti kávé mellett az étterem étlapján számos mediterrán étel is megtalálható.