A legjobb mártogatós szószok hasábburgonyához a ketchup helyett

Nem titok, hogy az emberek szeretik a sült krumplit. Becslések szerint egy átlagos személy évente közel 30 kiló krumplit eszik meg. Ha egy köret sült krumplit kér egy étteremben vagy otthon, a legtöbbünk számára a ketchup az alapértelmezett mártogatós szósz. De bár az édes paradicsomos fűszerezésnek megvannak a maga előnyei, nem kell korlátoznia magát erre az egyfajta szószra.

Megkértük a kulináris szakértőket, hogy osszák meg kedvenc, nem ketchupos mártogatós szószaikat a sült krumplihoz. Görgessen tovább néhány izgalmas lehetőségért, valamint konkrét márka- és receptajánlásokért. „Imádok fekete fokhagymás aiolit használni a krumpli mártogatásához” – mondta Brian Landry, a New Orleans-i Jack Rose és Bayou Bar, valamint a nashville-i Marsh House és L.A. Jackson séfje és tulajdonosa. „A fokhagymás íz és a krémesség tökéletes egyensúlyt teremt a sült krumpli sósságával és ropogósságával. Ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni.” Bár saját maga is elkészítheti fokhagymás aioliját, sok bolti lehetőség is kínálkozik a lustább napokra. Lola Osinkolu, a Chef Lola’s Kitchen házi szakácsa és bloggere a Kraft Mayo Garlic Aioli-t élvezi. „A fokhagymás aioli mártogatóst részesítem előnyben, ha valami sósra vágyom” – mondta. „Majonézből, fokhagymából és citromléből készül, így nagyon könnyű és frissítő – szinte bármihez jól passzol.”

„Soha nem fogok belefáradni a majonézes sült krumpliba” – mondta Meggan Hill, a Culinary Hill receptoldalának ügyvezető séfje. „A majonézt jobban szeretem, mint a ketchupot, mert nem édes, és egyszerűen imádom a sós krumpli és a zsíros majonéz kombinációját.” Hill kedvenc márkái a Hellman’s és a Duke’s, bár azt is javasolja, hogy készítsen saját majonézt, ha készen áll a kihívásra. Az egyszerű fokhagymás-tejfölös szósz is igen elterjedt, ha a sültkrumpliról van szó.