A legszebb norvég-szigetek

Míg a legtöbb ember ismeri Norvégiát fenomenális fjordjairól és a pislákoló északi fényekről, az északi nemzet rengeteg lélegzetelállítóan gyönyörű szigetnek is otthont ad. Figyelemre méltó, hogy ezek száma összesen meghaladja a 230.000-et, többségük az ország durva és masszív tengerpartja mellett fekszik, amely lenyűgözően az egyik leghosszabb a világon.

[wp_ad_camp_1]

Norvégia északnyugati részén fekszik a festői, eldugott és gyakran hóval borított Senja-sziget. Az ország második legnagyobb szigete az egész országban, a mesés erdőktől és a fjordoktól kezdve a hihetetlen tengerpartig mindent kínál, amire vágyik. Míg a külföldi turisták gyakran figyelmen kívül hagyják, Senja belföldön ismert elragadóan sokszínű és drámai díszleteiről, amelyeket „Norvégia miniatűrben” címkével látták el. Kétségtelen fénypontja vad és zord nyugati partja, amely lélegzetelállító szépségét tekintve minden bizonnyal a híres Lofoten-szigetek mellett helyezkedik el. Ezzel szemben a Vågsøy idilli szigete száz kilométerre található nyugat-norvégiai Vestlandben, Senjától délre. A Nordfjorden torkolatának északi oldalán fekszik, amely az ország egyik leghosszabb és legszebb fjordja.

Mivel a nyílt óceánon helyezkedik el, az Atlanti-óceán vadvizei dübörögnek a szél által sújtott partokon, amelyek meglehetősen masszív és hegyvidéki jellegűek. A hullámokra nézve számos csodálatos világítótorony található itt, amelyek Hendanes, Krakenes és Skongenes fényeivel fantasztikus fotókat biztosítanak, csodálatos tengerparti beállításaiknak köszönhetően. A sziget legnagyobb városába, Maloy-ba szintén öröm lesz a látogatás, mivel egy festői helyen található lenyűgöző kilátással a magasan található csúcsaikról. Ez az egyik legjobb hely a világon, ahonnan megtekintheti az északi fényt, vagy felfedezheti a sarkköri jeges birodalmat, a Tromsot, amely az ország messze északi részén található.