A legszebb Zöld-foki-szigetek

A Zöld-foki Köztársaság, más néven Cabo Verde, 10 fő szigetből áll, Afrika nyugati partjaitól mintegy 560 km-re. Az Atlanti-óceán középső részén található szigetcsoportot évmilliókkal ezelőtt vulkanikus aktivitás hozta létre, noha egyes szigetek az újabb történelem során kitöréseket tapasztaltak. 1462-ben a portugál kutatók felfedezték, Portugália gyarmata volt 1976-os függetlenségének megszerzéséig.

Ha élvezi a tengerparti járást, érdemes ellátogatni Malóba, a gyönyörű homokos tengerpartokhoz. Az egykori sóbányáiról ismert Malo jó hely pihenni a szép városokban színes virágokkal díszített házak miatt. Noha a növényzet ritka, Maio-nak van a legnagyobb erdeje a Zöld-fokon. A strandok mellett Maio jó hely a madármegfigyelésre, halakkal és érdekes tengeri lényekkel. A sziget fővárosának, a Vila de Malo-nak a főtere jó hely az emberek megismerésére, mivel ez a város központi találkozóhelye. A festői Morro nagyszerű tengerparttal rendelkezik, amelyet a teknősökkel oszt meg a nyár folyamán.

A Zöld-foki Köztársaság legkisebb szigete alapvetően lakatlan, de vonzza a jachtosokat, mint a méz a legyeket. A sziget alacsonyan fekszik, ami sok napsütést jelent, és az északkeleti szél miatt a jachtok népszerű, de elszigetelt rögzítési pontja lehet. Lehet, hogy elhagyatottnak tűnik, de a robusztus tengerpart, a szelek által erjesztett sziklákkal, festői vonzatot kölcsönöz neki. Két órás bérelt hajóval érhető el Sao Vincentétől. Ha odaér, ​​felfedezheti az emberi lakóhely romjait – a hatvanas években hagyták el a helyet utoljára. A sziget Saint Lucy nevét viseli, mert 1462-ben Saint Lucy napján fedezték fel. Brava több dolgot is kínál. Ez a legkisebb Zöld-foki-sziget, ahol laknak, ezért nem fog sok emberrel összefutni. Nem mintha sok ember elférne egy szigeten, amely nincs is hét mérföld hosszú. Másodszor, ezek közül a szigetek közül a legzöldebb, ami látványossá teszi – ez a legvirágosabb sziget.