A lökéshullám terápia kezelés menete

A lökéshullám terápia kiváló módja az életkorból vagy munkából adódóan kialakuló mozgásszervi megbetegedéseknek. A lökéshullám terápia élénkíti az anyagcserét, feloldja az izomcsomókat, fokozza a vérkeringást és megindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusát.

Lökéshullám terápia ára, menete, hatása és egyéb fontos információk kapcsán a lökéshullám-terápia.hu weboldalon tud tájékozódni! A lökéshullám terápiát minden esetben konzultáció és állapotfelmérés előzi meg. A konzultáció során a szakember átbeszéli a vendéggel a meglévő problémát, illetve a kezelés ütemét. Az állapotfelmérés keretein belül megtörténik a beleegyező nyilatkozat és az egészségügyi információs kérdőív kitöltése. A probléma átbeszélését követően a szakember kitapogatja a kezelendő helyet. A konzultációt és az állapotfelmérést követően a szakember megkezdi a kezelést lökéshullám aplikátor segítségével. A kontakt gél segítségével megtörténik a lökéshullám átvitele a szövetekbe. A lökéshullám terápiát kúraszerűen érdemes elvégezni. Egy kezelés három-tíz percig tart és heti két alkalommal kerül rá sor. Összesen négy-hat kezeléssorozat jelent egy kúrát.

A lökéshullám terápia sokkal előnyösebb, mint a műtéti beavatkozás, hiszen kevésbé terheli meg a szervezetet. A betegek jelentős része már az első kezelést követően arról számol be, hogy csökkennek panaszai. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy mivel minden szervezet másként reagál a kezelésekre, ezért az sem kizárt, hogy a javulás csak egy-két héttel a kezelés sorozatot követően jelentkezik. Ha életében állandósult a fájdalom, akkor ideje ezen változtatni és egy hatékony, kíméletes módszer segítségével a gyógyulás útjára lépni. Bővebb információk a lökéshullám-terápia.hu weboldalon találhatók!