A melegvíznyomás csökkenését mi okozhatja?

A melegvíznyomás csökkenésének számos oka lehet. A melegvíz-tartályon vagy a tartály nélküli rendszeren áthaladó víznek ugyanolyan nyomásúnak kell lennie, mint a hideg víznek. Ha nem azonos sebességgel folyik, akkor az ok a melegvíz-melegítő problémáiból vagy az otthonában lévő vízvezetékek problémáiból állhat.

Kattintson ide azért, hogy elolvashassa a melegvíznyomás csökkenésének okait. A futes-gazszereles.hu weboldalon rengeteg hasznos dologgal várjuk annak érdekében, hogy megszűnjön a víznyomás.  Ha otthonában kemény a víz, vízkő és ásványi lerakódások keletkeznek, amelyek fokozatosan képződnek a vízellátó vezetékekben. Végül a felhalmozódás annyira rosszá válhat, hogy a víznyomás csökkenni fog, mivel a vízáramlást korlátozzák. Tartályos vízmelegítővel felszerelt otthonokban előfordulhatnak üledék- és vízkő problémák. A tartály típusú fűtőtestek belseje korrodálódhat, és végül ez a korrózió a tartály aljára rakódik. Néha azonban az üledékdarabok beszívódnak a melegvíz-ellátó vezetékbe, és dugulást okoznak, ami csökkenti a víznyomást. A tartály nélküli fűtőberendezések esetében előfordulhat vízkőlerakódás, ami befolyásolhatja a víznyomást.

A legtöbb tartályos vízmelegítő harmonikaszerű réz vízcsövekkel rendelkezik, amelyek könnyen hajlíthatók. Ha maga a cső túl élesen meg van hajlítva vagy megtörve, a víz nem fog megfelelően átfolyni rajta, és a víznyomás csökkenését okozhatja. Az a távolság, amelyet a meleg víznek meg kell tennie, amíg ki nem jön a csapból, szintén befolyásolja a víznyomást. Ha a víznek számos kanyart kell megkerülnie, minden alkalommal, amikor a víz a cső könyökét megüti, elveszti a nyomását. Az elzárószelep részben zárva van. Ha a vízmelegítő elzáró szelepe részben zárva van, a vízáramlás korlátozott. Ez csökkenti a víznyomást az összes melegvíz-ellátó vezetékben az egész otthonban. Amennyiben többet tudna meg erről a témáról keresse fel a futes-gazszereles.hu weboldalt.