A rózsavíz előnyei és felhasználási módjai

A rózsavíz csodákat tesz a szépséggel és még sok mással. Az ókor óta használt rózsavizet ma is használják antioxidáns tulajdonságai miatt, amely ragyogó megjelenést kölcsönöz a bőrnek, és gyulladáscsökkentő hatása révén hozzájárul a bőr megújulásához. A közelmúltban a virágokat táplálékforrásnak tekintik biológiai tevékenységeik, például a vesegyulladás és az aranyér gátlása miatt.

A Planta Rosa különféle biológiai funkciókat fejt ki, beleértve az antioxidáns és antimikrobiális hatásokat, valamint a bőr gyulladáscsökkentő hatását a nap UV-sugárzására a drasztikus gyökfogó képesség és az oxigéngyökfogó képesség révén. Ezenkívül a rózsavíz-kivonatban a kutatók magas antocianin-, polifenol- és flavonoid-tartalmat azonosítottak. A rózsavíz egyik legnagyobb előnye erős gyulladáscsökkentő tulajdonsága. Ezek a tulajdonságok számos belső és külső állapot kezelésében segíthetnek. Még az ekcémás vagy rosaceás irritációt is megnyugtathatja. A rózsavizet hagyományosan a torokfájás csillapítására használják. Bár több kutatásra van szükség a hatékonyságának kimutatásához, anekdotikus bizonyítékok támasztják alá.

A rózsavizet évezredek óta használják szépségápolási termékként, így nem meglepő, hogy javíthatja arcbőrének megjelenését és csökkentheti a bőrpírt. Az antibakteriális tulajdonságok segíthetnek a pattanások csökkentésében. Gyulladáscsökkentő tulajdonságai csökkenthetik a bőrpírt és a duzzanatot. A rózsavíz erős antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megelőzhetik és kezelhetik a fertőzéseket. Emiatt a rózsavíz gyakran szerepel számos természetes és gyógyászati ​​kezelésben. Egy tanulmány megállapította, hogy amikor a rózsavizet szemcseppben használták kötőhártya-gyulladás kezelésére, antiszeptikus és fájdalomcsillapító tulajdonságai segítettek a szembetegség kezelésében.