Süngomba tulajdonságai: Finom étel és kicsattanó egészség

A gombákról az emberek jó részének többnyire különböző gombaétel jut eszébe, azonban ezek az önálló országot alkotó élőlények nem csak ízletesek, hanem rendkívül hasznosak is. A bennük rejlő rengeteg nyomelem áldásos hatással van az emberi szervezetre.

A süngomba, vagy más néven oroszlánsörény gomba, illetve cseppkőgomba Japánban és Kínában, valamint Európában és Észak-Amerikában őshonos, általában félgömb alakú, többnyire fehér színű. Ázsiában többféle módon is fogyasztják, nyersen, szárítva, teában vagy megfőzve. Ezek a népek nem csak a kulináris élvezeteket látják a süngombában, hanem gyógyászati segédeszközt is. A süngomba jótékony tulajdonságait már régóta ismerik bizonyos kultúrák, azonban napjainkra kezd inkább világszerte is ismertté válni.

Amellett, hogy többek közt gyulladáscsökkentő funkciójával erősíti az immunrendszert, megköti a szabadgyököket, így stressz oldó hatással is bír, illetve a szív és érrendszeri betegségek ellen is képes felvenni a harcot. A gyogyvarazs.hu oldalon kapható süngomba kivonat nem csak a szervezetet tartja karban, hanem az elmét is. A buddhista szerzetesek anno a mély meditációhoz használták, hogy koncentráltabbak legyenek, s ma egyre inkább alátámasztott, hogy a süngomba kivonat pozitív hatással van a kognitív funkciókra, az idegsejtekre, így megelőzve vagy visszafordítva a károsodást. A süngomba kivonat antioxidáns jellemzői kulcsfontosságúak lehetnek a daganatos betegségek kezelésében, kiegészítő terápiaként, ugyanis magában hordoz bizonyos kemoterápiás hatású összetevőket. Természetesen a süngomba kivonat is, mint minden gyógyászatban használt eszköz, csak biztonságos forrásból beszerezve, ellenőrzések után fogyaszthatók. A gyogyvarazs.hu natúr termékek weboldala kiváló forrás, ahonnan csak és kizárólag eredeti és bevizsgált termékek kerülnek forgalmazásra. A vásárlók elolvashatják a termékleírásban az ajánlott fogyasztási mennyiséget, illetve a tárolási javaslatot. Szerezzék be mielőbb, hogy a gyógy gombák ne csak a serpenyőkben örvendeztessék a családot, hanem a szervezetben is!