A Spektrum TV csatorna műsorai

Jelentős változások történtek 1997-ben a Spektrumon: fontos technikai újdonság, hogy április 1-jétől a program műholdon keresztül jutott el a műholdas vállalatokhoz, ami lehetővé tette a jobb kép- és hangminőséget, valamint a program pontos elindítását. Az adás ideje napi négy óráról tízre nőtt, a műsor 13: 00-tól 23: 00-ig tartott.

[wp_ad_camp_1]

Spektrum csatorna teljes egészében fellelhető a musor.tv weboldalon, tehát nézzen be hozzánk még ma és mindent megtalál ami a csatornával és annak műsoraival kapcsolatos. 1997. szeptember 6-tól a hétvégi adások 5 órával korábban, 20 órakor kezdődtek. 1998 januárjától a Spektrum kibővítette programozását és művészfilmeket szerzett az RM Associates-től, a BBC-től, a BRB-től és az NVC Arts-tól. Ma a csatorna már több mint 40 műsorgyártótól és forgalmazótól vásárolja meg a bemutatott műsorokat. 1998-ban és 2000-ben a műsorstruktúra bővülésével még kettő került az előző 4 műfajba: Az életmód a nézőket megismertette a világ népeinek életmódjával, szokásaival és különböződolgaival, az Arsenal pedig a „katonai életről” szólt. 1998 áprilisában a televízió elindította teletextjét és internetes szolgáltatásait is. 1999. január 1-jétől a Spektrum 08:00 és 02:00 óra között sugározta műsorát.

  1. március 1-jén megváltoztatta a logóját: a szivárvány elliptikus logót egyenes fekete helyettesítette, de az S betű megmaradt, és fehérre is változott. 2006. január 1-jétől a csatorna műsora 06:00-tól kezdődött. 2008 szeptemberében a Chellomedia felvásárolta a Spektrumot. 2010. augusztus 2-án a Spektrum új képet és logót kapott, amelyen lila virág látható, alatta (vagy mellette) SPEKTRUM felirattal. Ezzel véget ért az az elliptikus-S logó, amelyet a csatorna indítása óta használt (két változatban elérhető). Ugyanakkor a csatorna nagyfelbontású képminőségű (HD) sugárzása elindult és 16: 9 képarányra váltott. További részletekért és bővebb leírásért nézzen be a musor.tv-re.