A szem egészsége is fontos!

Szemei ​​összetett szervek, amelyek megfelelő működéséhez sok különböző vitaminra és tápanyagra van szükségük. Az olyan gyakori állapotok, mint a diabéteszes retinopátia, az időskori makuladegeneráció, a zöldhályog és a szürkehályog, hatással lehetnek a szemre. Bár számos különböző tényező okozza ezeket az állapotokat, úgy tűnik, hogy a táplálkozás mindegyikre hatással van – legalábbis részben.

Szem egészsége érdekében elérhetők a legjobb vitaminok a vitaminstore.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk és válogasson kedvére a jobbnál jobb étrend kiegészítők között amelyek hozzájárulnak a szem egészségéhez. Szemének sokféle tápanyagra van szüksége az optimális egészséghez. A szem egészségének egyik kulcsfontosságú tápanyaga a lutein, egy gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkező karotinoid. De mi is pontosan a lutein, és milyen jótékony hatással van a szemére? És hogyan juthat hozzá ehhez a tápanyaghoz? Olvasson tovább, ha választ szeretne kapni ezekre és más kérdésekre a luteinnel és a szem egészségével kapcsolatban. A lutein az antioxidánsok karotinoid családjába tartozik. A karotinoidok egyfajta fitonutriens vagy növényi vegyi anyag, amely sokféle növény sejtjében található. A karotinoidok felelősek a sok növényben látható élénk színekért, például a különféle gyümölcsök és zöldségek élénkvörös, narancssárga és sárga árnyalataiért.

Noha ezek a pigmentek fontos szerepet játszanak a növényegészségügyben, egészségügyi előnyökkel is járnak azoknak az embereknek, akik olyan ételeket fogyasztanak, amelyek jó forrásai ennek a fitonutriensnek. A lutein mellett a zeaxantin egy másik fontos karotinoid, amely jótékony hatással van a szem egészségére. Szerkezetileg hasonló a luteinhez, csak kis eltérés van atomjainak elrendezésében. További részletekért és vitaminokért nézzen be a vitaminstore.hu weboldalra.