A szerelemlakat a jó kapcsolat jelképe

A szerelemlakatok szokása meglehetősen új keletű, és egyre népszerűbb szerte a világon. A szerelmi lakat olyan lakat, amelyre két egymást szerető ember kezdőbetűi vannak rávésve, karcolva vagy gravírozva. A lakat a pár egymás iránti örökkévaló szerelmének szimbóluma.

Szerelemlakat rendelhető gravírozva a gravirexpressz.hu weboldalon, ezért megéri ide látogatni, ha ön is meg szeretné lepni szerelmét egy ilyen lakattal. A szerelemlakatot egy emlékműhöz vagy jelentős tereptárgyhoz rögzítik, bezárják, és a kulcsokat a folyóba dobják. Ez az oka annak, hogy a hidak a szerelmi zárak népszerű helyei. Míg a szerelemlakatok a valóságban egy újkori szokásnak tűnhetnek, ez a romantikus hagyomány több évszázados múltra tekint vissza, és úgy gondolják, hogy Kínából származik. Ezért a közelmúltban fellépő érdeklődés ennek az ősi hagyománynak a követésére valójában inkább feltámadás, semmint új esemény. Az ókori Kínában a lakatokat a tárgyak védelmére használták, éppúgy, mint manapság a tárgyak bezárására, és megnehezítik a tolvajok hozzáférését. Hogy mikor vált a lakat a szerelem szimbólumává, az nem igazolt, de a szerelmi lakatok leghíresebb történelmi előfordulása a szerbiai Vrnjačka Banjában voltak. A történet szerint a szerelmi zárak hagyománya a második világháború előtt kezdődött egy Nada nevű fiatal nővel, aki összetört szívvel halt meg.

Az ártatlan iskolavezetőnőt eljegyezték, hogy feleségül menjen Reljához, aki meggondolta magát, felbontotta eljegyzésüket és egy másik nőt vett feleségül. Mielőtt Relja véget vetett volna kapcsolatának, a pár egy hídon találkozott, és a fiatal helyi lányok erre a hídra kezdtek el lakatokat rögzíteni, amelyek a lány és kedvese nevét viselték. További részletekért és személyre szabott szerelemlakatokért keresse fel bátran a gravirexpressz.hu weboldalt.