A tökéletes lasagne házi tésztával készül

A legtöbb ember imádja a lasagnet, mert ez az étel tökéletes ötvöződése a bolognainak és a tésztás, rakott ételeknek. Szimpátiáját még jobban erősíti, hogy az összetevők nem úgy állnak össze egymással, mint a legtöbb étel esetében, vagyis keveréssel. A harmónia ebben az esetben az összesütéssel mutatkozik meg.

[wp_ad_camp_1]

Több féle elterjedt recept van, ami beváltnak mondható, a legegyszerűbbektől egészen a legkomplexebbekig. Sőt, akár készen is megvehetjük ezt az ételt. Olyankor csak annyi a dolgunk, hogy beraktuk a sütőbe, és várunk, amíg meglesz. Viszont ez nem a legjobb megoldás, mert az ilyen félkész ételek nagyon egészségtelenek, ráadásul sokszor az ízük sem olyan jó, mint a háziaknak. A második megoldás az, hogy a tésztát készen vesszük, viszont a tölteléket mi készítjük el bele. Ez a legnépszerűbb elkészítési mód, mivel nem előre gyártott (teljesen) és mégis egyszerű. Az üzletekben kapható lasagne lapok azonban nem mindig ízletesek, tanácsosabb, ha jó minőségű terméket vásárolunk, és kicsit megszórjuk olíva olajjal. Azonban a legjobb, ha mi magunk készítjük el ezeket is. Bár egy kissé időigényes feladat, megéri!

Nincs más dolgunk, mint az összeállítás után 10 percet pihentetni a lapot. Ez nagyon kecsegtetően hangzik a többi kelt tésztás recept mellett, mivel azok sokszor órákat is igénybe vehetnek. Ez viszonylag hamar elkészül. Miután 10 percet állt, nagyon vékonyra kell kinyújtani, ezért tanácsos, ha erre a mozzanatra van egy nagy asztalfelületünk, vagy direkt erre alkalmas lapítónk. Ez után viszont hagynunk kell szikkadni az összeállítás előtt. Ez idő alatt elkészíthetjük a ragu mártást, ami kerül majd a lapok közé. Nagyon fontos, hogy az összerakás fázisa előtt ellenőrizzük le, hogy valóban jól kiszáradt-e a tészta. Ha ez megvan, már csak be kell raknunk a sütőbe, és jóízűen elfogyasztanunk!