A túlzott olajfogyasztás látható jelei

Vezet az úton, és hirtelen kigyullad az olajjelző lámpa? Nincs tócsa az autója alatt, és tudja, hogy nincs itt az ideje egy újabb olajcserének? Ha nem látja a szivárgás látható jeleit, akkor a probléma egészen más lehet. Olvassa tovább, hogy megtudja, miért veszít az autó az olajból ha nem szivárog, és mit tehet a hiba javítása érdekében.

Katt ide és tudjon meg többet arról, hogy miért és honnan folyik az olaj az autójából. Az alkatreszek.hu weboldalon minőségi motorolajokat is rendelhet. Ha egy autó rejtélyes módon olajat veszít, annak általában két oka lehet: vagy szivárog, vagy a motor égeti el. Bár előfordulhat, hogy nem látja a szivárgás látható jeleit, a kevésbé észrevehető részeken, például a kopott tömítés vagy a szivárgó gyűrűk lehetnek a bűnösök. Szerencsére a teljes körű olajcsere során ellenőrzést kínálunk a látható szivárgások felderítésére. De ha a cserék között egy litert vagy annál több olajat kell hozzáadnia a motorhoz, és nincs szivárgás, akkor valószínű, hogy a járműben ég az olaj. Olajégés akkor következik be, amikor a motor hibás részei lehetővé teszik az olaj beszivárgását az égéstérbe. A kipufogóból kilépő kékes füst a probléma lehetséges jelzése, de nem mindig nyilvánvaló, ha a motor csak kis mennyiségben égeti el. Bár normális, hogy egyes autók több olajat égetnek el, mint mások, a legjobb, ha a lehető leghamarabb szervizelteti járművét, ha folyamatosan alacsony olajszintet tapasztal.

A túl sok olaj elvesztése súlyos motorkárosodáshoz és költséges javításokhoz vezethet, különösen azoknál a régebbi autóknál, amelyeknél a kilométer-számláló 100.000 mérföld vagy annál több. Az 50.000 mérföldnél kevesebbet teljesítő járművek azonban általában legfeljebb egy liter extra olajat használnak fel a cserék között. Amikor az olaj beszivárog az égéstérbe, az általában egy vagy több kopott alkatrész miatt van. További részletekért nézzen be még ma az alkatreszek.hu weboldalra.