A világ leglátványosabb fallal körülvett városai

A történelem során a városfalak védelmet nyújtottak az ellenség ellen. Rendszerint hatalmas építmények voltak, őrtornyokkal tarkítva. Egyesek dombokra épültek, megnehezítve az inváziókat, míg mások tengerek és óceánok előtt álltak, hogy megvédjék a városokat a hajós betolakodóktól, vagy egyes esetekben a kalózoktól.

[wp_ad_camp_1]

Monteriggioni egy teljesen fallal körülvett középkori város amely egy kis természetes domboldalon található, a 13. században Siena főurai építették a Val d’Elsa és a Val Staggia mellett húzódó Cassia út mentén, éppen Monteriggionitól nyugatra. Nagyon kevés munkát végeztek Monteriggioni falaival vagy épületeivel az első felállításuk óta. Ezt követően Monteriggioni falai és a várost alkotó épületek a legjobban megőrzött ilyen jellegű példák egész Olaszországban, így nem meglepő, hogy ez a kis város vonzza a turistákkal teli buszokat. Briançon egy kis város a Hautes-Alpes-ban, amely Franciaország legmagasabban fekvő városa. Az óvárost erősen megerősítették a 17. században épített fallal, hogy megvédjék a régiót az osztrák betolakodóktól és védjék a kevesebb mint 16 km-re lévő Olaszországba vezető utat.

A törökországi Diyarbakirt körülvevő első városfalat a rómaiak a harmadik század végén építették, bár a mai fal a bizánciakig nyúlik vissza. A fekete bazalt falak hosszában a Kínai Nagy Fal mögött állnak, annyira jó állapotban vannak.  A négy mérföld hosszú falnak öt kapuja van, 16 őrzője és 82 őrtornya. A legfeljebb 11 méter magas és 3–5 méter széles erődítményeket a középkor katonai építészet jó példájának tekintik. Znojmo az egyik legtörténelmibb város Csehországban, a városfal az egyik legfontosabb elem, amelyet itt látni lehet. Ez a középkori fal valójában több fal, amelyek között árkok vannak. Az egykor királyi városként ismert Znojmo fala a védelmi vonal részeként szolgált az osztrák határon.  Znojmo lakosai azt javasolják, hogy mindenki aki ide látogat járja be a falat, a városi turisztikai irodától kapott térkép segítségével.