A világ legmagasabb, legimpozánsabb hegyei

A „legek” folyamatosan lázban tartják az embereket. A legbátrabbak időről-időre felkerekednek, hogy meghódítsák a csúcsokat. Akár a világ legmagasabb csúcsát szeretné meghódítani, akár egy jóval kisebb csúcsot, az utasbiztosításról nem szabad megfeledkezni! Az alábbiakban megismerheti melyek a világ legmagasabb hegycsúcsai.

A világ legmagasabb hegye mindenki által ismert, a Mount Everest. De, emlegetik még Csomolungma néven is, ami azt jelenti a Föld istenasszonya. A Mount Everest a tibeti és a nepáli határon húzódik. Mivel ez a világ legmagasabb hegye, ezért nagyon sok hegymászó döntött úgy, hogy meghódítja a 8848 méteres csúcsot. A csúcs első sikeres megmászására csak 1953-ban került sor. Lecsúszva az első helyről, a világ második legmagasabb hegycsúcsa a K2, amely a Karakoram-hegység része. Habár magasságát tekintve a Mount Everest után a második legmagasabb hegy a világon, sokan úgy vélik, hogy jóval nehezebb megmászni, mint a Csomolungmát. Ezt a tényt az is alátámasztja, hogy a halálozási arány ezen a hegyen a legmagasabb. A megnevezés sokak számára lehet érdekes. Azért nevezik K2-nek, mert a felfedezője, Thomas George Montgomerie 1856-ban másodikként regisztrálta ezt a hegycsúcsot a Karakorum-hegység felfedezése során.

A Nepál és India határán álló hegy, a Kancsendzönga szerezte meg a harmadik legmagasabb hegycsúcs címet. A 8586 méter magas hegyet a helyiek szentként tisztelik. A hegy nevének jelentése a hó öt kincse, mely a hegycsoport öt csúcsára utal. Az öt kincs nem más, mint ezüst, arany, szent könyv, drágakő és vetőmag. A turisták elsősorban a gyönyörű Goecha La hágó, valamint környéke miatt keresik fel szívesen a helyet. Ahogy fentebb is említettük, akár ezeket a hegyeket, akár egy jóval kisebet szeretne megmászni, a megfelelő utasbiztosításról nem szabad megfeledkezni!