Akár azonnali STD szűrés Budapesten

Az STD szűrés fontosságát nem lehet elégszer kihangsúlyozni, hiszen élete során a legtöbb ember elkap valamilyen STD-t. Érdemes tisztában lenni vele, hogy az STD a Sexually Transmitted Diseases, tehát a nemi úton terjedő betegségek rövidítése.

[wp_ad_camp_1]

Akár azonnali STD szűrés Budapesten – Az STD szűrés kapcsán sokan úgy vélik, hogy kizárólag a klasszikus nemibetegségeket szűrik, azonban ez hatalmas tévedés, jóval szélesebb azon kórokozók és vírusok palettája, amit képesek kiszűrni, mint például a vírusok, gombák, baktériumok, paraziták, mycoplasmák és chlamydiák. Ráadásul nagyon sok az olyan kórokozó, mely tünetmentes, tehát a fertőzött személynek fogalma sincs arról, hogy másokat is megfertőz. A tünetmentesség nem azt jelenti, hogy nincs szükség a fertőzés kezelésére, mivel hosszútávon komoly szövődmények kialakulására van esély. Az STD ellen a fogamzásgátló tabletták egyáltalán nem védenek, kizárólag a teherbe esés ellen hatásosak. Azzal is érdemes tisztában lenni, hogy nemibetegséget nem csak a behatolás által lehet elkapni, mivel akár orális úton is terjedhetnek ezek a betegségek.

Az STD ellen az egyik leghatásosabb módszer a gumióvszer, mely megvédi használóját a fertőzés átadásától vagy a megfertőződéstől. Használata bizonyos esetekben kifejezetten indokolt, például, ha a partnerrel friss a kapcsolat, vagy csak alkalmi együttlétre kerül sor. Ezenkívül nagyon fontos időközönként érdemes ellátogatni STD szűrésre, hogy időben meg tudja, ha baj van, mivel így nem adja tovább a fertőzést, ha beteg és a kezelés is mielőbb megkezdhető. Ha STD szűrésre lenne szüksége, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a Belvárosi Orvosi Centrum online platformjára, a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra, ahol még elérhetőséget is talál!