Ashland – Oregon állam festői kisvárosa

Dél-Oregon festői pompája között helyezkedik el Ashland kisvárosa, ami mindent kínál amire egy turista vágyik. A varázslatos Zsivány-völgyben található, autóval könnyen megközelíthető mindenhonnan, a széteső kanyonoktól és a lenyűgöző kráter tavaktól a tornyosuló hegyekig és a gyönyörű vadonig mindent megtekintheti itt.

[wp_ad_camp_1]

A szép, parkosított környezetben fekvő vonzó Ashland Könyvtár a város központjában található, nem messze számos kiváló üzlettől és kávézótól. Óriási könyvgyűjteménnyel büszkélkedhet, számítógépek is rendelkezésre állnak, ezért nagyon népszerű a helyiek körében. 1912-ben épült, és gyönyörű látványt nyújt, lenyűgöző homlokzata nagyon hasonlít egy impozáns bírósági épületre. Az egykori Carnegie Könyvtár később kibővült, és további helyiségekkel, terekkel és forrásokkal bővült a közösség számára. Finom vonásai és vonzó esztétikája miatt érdemes megállni az Ashland Könyvtárban, amely előtt egy Mickelson-Chapman-kút nevű markáns szobor is található.

Az Egyesült Államok nyugati partvidékén a fenomenális Pacific Crest Trail Mexikótól Kanadáig terjed. Hihetetlen 4270 kilométeren át számos lenyűgöző táj mellett halad el, és néhány félreeső szakasz Ashlandtól nem messze található. A város délkeleti részén található a Cascade-Siskiyou Nemzeti Emlékmű, amely az ösvény festői részének ad otthont. Itt a látogatók elsöprő völgyeken és virágokkal teli réteken túrázhatnak, isteni kilátással a hegyekre és a környező természeti tájakra. Emellett számos más szép és békés út kanyarog fel a Kráter-tó Nemzeti Park széléig, csodálatos csúcsokkal, amelyek drámai módon emelkednek a lélegzetelállító vadonból. Mivel Dél-Oregon olyan festői és a Pacific Crest Trail ennyire híres, Ashlandben a túrázás elengedhetetlen. Egy másik kalandos szabadtéri tevékenység Ashland látogatóinak a vadvízi evezés a Rogue és a Klamath folyók mentén. Amellett, hogy izgalmas élmény, a rohanó folyók rengeteg gyönyörű tájakon vezetnek át.