Az Ön időskori vitaminja tartalmazza a legfontosabb vitaminokat?

Időskorban mindenképp javallott valamilyen vitaminkészítményt szedni kiegészítés gyanánt, hiszen időskorban a tápanyagok kevésbé képesek felszívódni. A tápanyagokban gazdag, változatos étkezés sokat segíthet, de sajnos kizárólag táplálkozás útján lehetetlen minden vitamint és ásványi anyagot pótolni a szervezetben.

Időskori vitamin nagyon hasznos a szervezet támogatása érdekében, ezért a hatvanöt év felettieknek ajánlott valamilyen időskori vitaminkészítményt szedni. Bizonyos vitaminok elengedhetetlenek a test optimális működése érdekében, ezért nagyon fontos, hogy a vitaminkészítmény tartalmazza ezeket a vitaminokat. Ilyen például a D-vitamin, amely a csontok egészsége érdekében elengedhetetlen a kalciummal együtt. Ráadásul a D-vitamin elősegíti a kalcium felszívódását, így nem túlzás kijelenteni, hogy a kettő kéz a kézben jár, ha a csontok védelméről van szó. A D-vitamint bizonyos ételek fogyasztásával és a napfényen által is be lehet juttatni a szervezetbe. A tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy a téli időszak végére a hazai lakosság, különösen az idős emberek erősen D-vitamin hiányos állapotba kerülnek.

A D-vitamin mellett a B12-vitamin is elengedhetetlen a szervezet számára. A B12-vitamin javítja az emésztési funkciókat, mely az idős emberek esetében gyakori probléma. Ezenkívül bizonyos rákbetegségek kialakulásának esélyét is csökkenti, illetve segít szabályozni az idegrendszert. B12-vitamin hiányos állapotban levertnek, fáradtnak érezheti magát. A C-vitamin kiváló immunerősítő, amely segít elkerülni a betegségeket és hozzájárul a gyorsabb felépüléshez. Krónikus betegségben szenvedők számára különösen fontos a megfelelő mennyiségű C-vitamin bevitel. Bővebb információkat a vitaminstore.hu webáruházban talál!