Az utasbiztosítás fedezetet nyújt-e a Coviddal kapcsolatos költségekre?

A Covid-19 járvány kitörése az élet számos területét megváltoztatta és rengeteg bizonytalanságot eredményezett. Az utazási szokások is alapvetően megváltoztak, illetve a biztosítók irányába számos kérdés érkezett az utasbiztosítás kapcsán, így az AXA Biztosító is rengeteg kérdéssel szembesült az utazóközönség irányából.

Utasbiztosítás Covid fedezettel rengeteg kérdést vet fel. Sokan bizonytalanok annak kapcsán, hogy az utasbiztosítás mi mindenre nyújt fedezetet. Elsősorban a Covid-19 vírussal és a karanténnal kapcsolatos események kapcsán merülnek fel kérdések, hogy arra fedezetet nyújt-e az utasbiztosítás. Mindenekelőtt azt fontosnak tartjuk leszögezni, hogy soha korábban nem volt ennyire fontos az előzetes tájékozódás. Habár 2021. július 1-jén hatályba lépett a digitális Covid-igazolványról szóló rendelet, aminek alapján az oltottságot igazoló védettségi igazolvánnyal korlátozás nélkül be lehet lépni bizonyos országokba. Ettől függetlenül fontos hivatalos forrásból tájékozódni. Ha külföldön kerülne technikai karanténba, vagyis úgy kerül karanténba, hogy nincsenek egészségügyi szövődményei, akkor nem érvényes az utasbiztosítás, ami azt jelenti, hogy nem lehet megtéríteni a karantén járulékos költségeit, például az étkezést vagy a szállást.

Gyakran merül fel az a kérdés is, hogy a biztosítás fedezi-e a Covid-19 tesztet. Abban az esetben, ha a vizsgálat célja a diagnózis felállítás, mert veszélyben forog az élete vagy az egészsége, akkor igen, a biztosítás fedezetet nyújt. Viszont az országba való belépéshez, illetve a hazatéréskor végzett Covid-19 tesztet az utasbiztosítás nem állja, ezt az utasnak magának kell megtérítenie. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni, akkor érdemes ellátogatni az axa-assistance.hu weboldalra!