Belgrád legnépszerűbb látnivalói

Belgrád viharos, háborúkkal teli múltjával olyan, mint egy főnix, amely a hamuból emelkedik, és napjaink egyik legforróbb európai fővárosává vált. Belgrád, ahol kétmillió ember lakik, egy szép város a Duna és a Száva találkozásánál.

Érdemes sétálni a folyó partjain, esetleg megállni egy italra vagy vacsorára egy csónakban, amelyet étteremnek alakítottak át, mielőtt meglátogatná a belgrádi látnivalókat. A szerb főváros gyorsan ismertté vált a nemzetközi fesztiválok központjaként; évente több mint 100 fesztivált rendeznek, biztosan lesz ilyen, amikor meglátogatja a várost. Az 1965-ben épített és 1999-ben a NATO -bombázása által megsemmisített Avala-tornyot 2010-ben újjáépítették, és ez lett a Balkán legmagasabb távközlési tornya. Az eredeti torony, kilátóval, büszkeséggel töltötte meg a régiót. A torony újjáépítéséért állami adományokat fizettek. Belgrád külvárosában, az Avala-hegyen található. 206 méter (675 láb) magas, ez az ötödik legmagasabb építmény Szerbiában; szó szerint mérföldekre látni a megfigyelő fedélzetről.

Josip Broz Tito vezette a jugoszláv partizánokat a második világháborúban, később pedig Jugoszlávia elnöke lett. A nemzetközi színtéren elismert vezető, 1980-ban halt meg; őt és feleségét a Virágok Házában temették el, más néven Tito mauzóleumában. Egy ideig virágok vették körül sírját, így született meg a Virágok Háza elnevezés; a virágok most eltűntek, helyükre fehér sziklák kerültek. 1975-ben épült télikertként Tito számára. A mauzóleum ma a Jugoszláv Történeti Múzeum része. A Gardos-torony még fiatal, ha összehasonlítjuk az ősi vagy középkori műemlékekkel; 1896 -ban építették. De ugyanolyan lenyűgöző, mint bármi, ami évszázadokkal korábban épült. A millenium tornyának vagy Hunyadi János tornyának is nevezik, egy magyar hős után, aki több mint 400 évvel ezelőtt halt meg egy korábbi erőd helyén. A korábbi erőd néhány romja ma is megmaradt.