Covid elleni védekezés hatékonyan!

Rendszeresen és alaposan tisztítsa meg a kezét alkoholos alapú kézdörzsöléssel vagy mossa le szappannal és vízzel. Ez kiküszöböli a baktériumokat, beleértve a kezén lévő vírusokat is. Kerülje a szem, az orr és a száj érintését. A kezek sok felületet érintenek és el tudják kapni a vírusokat. A szennyeződés után a kezek átvihetik a vírust a szemébe, az orrába vagy a szájába. Onnan a vírus bejuthat a szervezetébe, és megfertőzheti Önt.

[wp_ad_camp_1]

Covid elleni védekezés elérhető a gyogyline.hu weboldalon kapható maszkokkal, C-vitaminnal, vagy éppen lázcsillapító készítményekkel amelyekből érdemes beraktározni. Úgy tűnik, hogy a zsúfolt környezetekben a vírus hatékonyabban terjed a vírus légzőcseppek vagy az aeroszolok révén, ezért az óvintézkedések még fontosabbak. A szabadtéri összejövetelek biztonságosabbak, mint a beltériek, különösen, ha a beltéri helyiségek kicsik és a külső levegő nem jön be. Kerülje a zsúfolt vagy beltéri területeket, de ha nem tudja, akkor tegyen óvintézkedéseket. Fedje be száját és orrát könyökével vagy egy szövettel, amikor köhög vagy tüsszent. Ezután dobja el a használt szövetet egy zárt edénybe, és mossa meg a kezét. A jó „légzőhigiénia” betartásával megvédi a körülötte lévő embereket a vírusoktól, amelyek megfázást, influenzát és COVID-19-et okoznak.

Gyakran tisztítsa és fertőtlenítse a felületeket, különösen azokat, amelyeket rendszeresen megérintenek, például ajtókilincseket, csapokat és telefonképernyőket. Ismerje a COVID-19 tüneteinek teljes skáláját. A COVID-19 leggyakoribb tünetei a láz, a száraz köhögés és a fáradtság. A kevésbé gyakori és néhány beteget érintő egyéb tünetek közé tartozik az íz- vagy szagvesztés, a fájdalom, a fejfájás, a torokfájás, az orrdugulás, a vörös szem, a hasmenés vagy a bőrkiütés. Maradjon otthon még akkor is, ha kisebb tünetei vannak, például köhögés, fejfájás, enyhe láz, amíg fel nem gyógyul. Amennyiben többet tudna meg keresse fel a gyogyline.hu weboldalt.