Esőgyűjtő a gazdaságos öntözés érdekében

Az esővíz felhasználásának számtalan módja van, ám a többség elsősorban öntözésre használja. Az esővízgyűjtés által rengeteget lehet spórolni, hiszen így nem szükséges a vezetékes vizet használni, mely nagy mennyiségben igazán költséges lehet. Ha érdeklődik az esőgyűjtés iránt, akkor olvasson tovább, az alábbiakban bővebben szót ejtünk a témáról!

Esőgyűjtő mindenképp hasznos, ha rendszeres használ fel nagyobb mennyiségű vizet. Hosszútávon rengeteget lehet spórolni az esőgyűjtő segítségével. Ráadásul a csapadék felhasználása környezettudatos megoldás. Az is egy opció, hogy a csapadékvizet nem használja fel semmire, hanem csak elvezeti. Az esőgyűjtésnek kétféle módja van, a felszíni és a földfelszín alatti. A felszíni esőgyűjtés legnagyobb előnye, hogy rendkívül egyszerű módja a csapadékvíz összegyűjtésének. A vízgyűjtőt a ház mellett kell elhelyezni és csatlakoztatni szükséges az ereszcsatornához. Az esőgyűjtőt érdemes szűrővel ellátni, hiszen a tartályba nem csak a csapadékvíz, hanem a tetőfelületen lévő szennyeződés is belekerül.

Azok, akik igazán nagy méretű vízgyűjtőt szeretnének, jobban járnak, ha inkább a földfelszín alatti vízgyűjtőt választják. Ezek a csapadékgyűjtők jellemzően ezer liter feletti kapacitással rendelkeznek. A legnagyobb akár tízezer liter kapacitással is rendelkezhet, így rengeteg vizet tud összegyűjteni. Az esőgyűjtők időjárásálló műanyagból készülnek, ezért igazán stabilak és nem kell attól tartani, hogy a csapadékvíz szennyezetté válik. Bármelyik opciót választja, az esővíz összegyűjtésével sokat lehet spórolni, ráadásul a környezet szempontjából is jó választás! Az esőgyűjtő kapcsán bővebb információkhoz juthat a sunikft.hu webáruházban, ahol a termékeket is megtekintheti!