Eurosport 2 műsora online elérhető

A modern olimpiai játékok vagy olimpiák olyan nemzetközi sporteseményeket jelentenek, amelyek keretein belül nyári és téli sportversenyek szerepelnek, amelyeken a világ minden tájáról több ezer sportoló vesz részt. Az olimpiai játékokat a világ legjelentősebb sportversenyének tekintik, ahol több mint 200 nemzet vesz részt. Bővebben erről weboldalunkon talál információkat.

[wp_ad_camp_1]

Eurosport 2 műsor online elérhető a musor.tv weboldalon ahol az olimpiai játékok közvetítéséről is többet tudhat meg, ha éppen ez érdekli. Az olimpiai játékokat általában négyévente rendezik meg, felváltva a nyári és a téli olimpiát kétévente a négyéves időszakban. Létrehozásukat az ókori olimpiai játékok ihlették, melyeket a görögországi Olimpiában rendeztek a Kr. E. 8. századtól a Kr. U. 4. századig. Pierre de Coubertin 1894-ben megalapította a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB), amely 1896-ban az első modern játékokhoz vezetett Athénban. A NOB az Olimpiai Mozgalom irányító testülete, az Olimpiai Charta meghatározza annak szerkezetét és hatóságát. Az olimpiai mozgalom alakulása a 20. és 21. század során számos változást eredményezett az olimpiai játékokon.

Néhány ilyen kiigazítás magában foglalja a téli olimpiai játékok létrehozását a hó- és jégsportok számára, a paralimpiai játékokat a fogyatékkal élő sportolók számára, az ifjúsági olimpiai játékokat a 14–18 éves sportolók számára, az öt kontinentális játékot (pánamerikai, afrikai, ázsiai, európai és Csendes-óceán), valamint a sport világversenyeit, amelyek nem vitatottak az olimpiai játékokon. A NOB támogatja a siketlimpia és a speciális olimpiát is. A NOB-nak alkalmazkodnia kellett a különféle gazdasági, politikai és technológiai haladásokhoz. Amennyiben ön is szívesen nézne olimpiai közvetítést, kattintson a musor.tv-re.