Használja a zöldségféléket és a gyógynövényt egy ízes pesztóban

Használjon fel bátran gyógynövény- és zöldségmaradványokat finom szószokhoz, amelyek sok ételt érdekesebbé tehetnek. A pesztót gyakran idézőjelbe teszik, mert nem minden gyógynövénypüré pesztó, csakúgy, mint ahogy nem minden leves húsleves.

[wp_ad_camp_1]

De rövidítésként ez valószínűleg a legszélesebb körben megértett kifejezés a pürés, olaj alapú gyógynövényszószokra. Amikor a gyógynövényeket pesztóvá alakítják, természetesen vannak olyan nyilvánvaló lehetőségek bennük, mint a bazsalikom, a petrezselyem és a koriander, de ne álljon meg itt. A metélőhagyma, a mogyoróhagyma, a tárkony és a menta mind nagyszerű kiegészítők, csakúgy, mint az édeskömény és a sárgarépa is. Komolyabban támaszkodhat a lágyabb gyógynövényekre, például a petrezselyemre vagy a bazsalikomra vagy akár az édesköményre. Az olyan fás gyógynövények, mint az oregánó és a zsálya, ízlésesek lehetnek, ám önmagukban túlságosan agresszív ízűek lehetnek a pesztóban. Ugyanez vonatkozik a mogyoróhagymára és metélőhagymára is.

Ez természetesen attól függ, hogyan használja, de gyakran okos dolog lehet a nagyon merész gyógynövényeket és zöldségeket apróbbra vágni. A petrezselyem, a spenót és a kelkáposzta is jó lehet az íz meghígításához. Alternatív megoldásként bevonhatja a merészebb zöldeket, de akkor feltétlenül adjon kevesebb mártást az ételéhez, vagy vágja fel más módon. Egy újabb trükk, ami hasznos lehet, a zöldek vagy a gyógynövények nyers aromájának lágyítása és megszelídítése azáltal, hogy forró vízbe blanszírozzák őket, majd jeges vízben megdörzsöli. Bármelyik gyógynövényt vagy zöldséget megkóstolhatja és összekeverheti, de különösen hasznos keményebb, rostos növényekhez, például kelkáposztához fordulni, amely nyersen feldolgozva nagyon finomnak tűnhet.