Hasznos passzív jövedelem ötletek

A passzív jövedelem hallatán sokan arra asszociálnak, hogy egy trópusi szigeten egy kókuszból szürcsölik az ízletes koktélt és semmi miatt nem kell aggódni. Habár ez jól hangzik, azonban a passzív jövedelem bármely forrásának kiépítéséhez komoly elhivatottságra, időre és tudásra van szükség.

Passzív jövedelem ötletek előtt, először is érdemes tisztázni, hogy mit nevezünk passzív jövedelemnek. Gyakorlatilag rendszeres bevételről van szó, amely nem alvállalkozói vagy foglalkoztatási jogviszonyból származik. Nem az idődet értékesíted, hanem az előzetesen felépített vállalkozásod vagy a befektetésed termel rendszeres havi bevételt. Kiváló passzív jövedelemforrás lehet, ha bérbe adod az ingatlanod. Nem kell egy komplett lakásra gondolnod, akár a garázst, parkolóhelyet vagy parkolóhelyet is bérbe lehet adni. Még jobb opció lehet, ha egy komplett lakást adsz bérbe. Ha egy adott téma szakértője vagy, akkor mindenképp érdemes értékesíteni a tudásod. Ennek kiváló módja lehet, ha létrehozol egy online kurzust, mely lehet hang, videó vagy írásos alapú. Az e-book írása is rendkívül hasznos lehet, ráadásul a digitalizációnak köszönhetően nem kell olyan költségekkel szembesülnöd, mint a hagyományos könyv kiadása esetén. Ha nem vagy híve az e-booknak és egy hagyományos könyvet szeretnél kiadni, annak sincs akadálya, habár a bevétel jórésze jellemzően a kiadó és az értékesítő könyvesbolt zsebében landol, valamint a termék elkészítése és értékesítése is több időt vesz igénybe.

Készíthetsz akár egy applikációt is egy adott problémára, hiszen az okostelefonok megjelenésével rengeteg hasznos applikáció is megjelent ezzel egyidőben. Viszont az applikáció fejlesztése nagyon sok időt és pénzt emészt fel, különösen abban az esetben, ha te magad nem értesz a fejlesztéshez. Viszont, ha sikeres lesz az applikáció, akkor azzal megalapozhatod a jövődet.