Hogyan keltse fel az állásinterjún az érdeklődést?

Gratulálunk, sikerült megszereznie egy állásinterjút! De ilyenkor mi van? Házi feladata lesz, hogy kutassa a céget, gyakorolja a válaszait és felvegye a ruháját a amit az interjúra szánt…pontosan úgy, mint egy versenyen.

Közelítse meg interjúját azzal, hogy a versenytársa ugyanolyan jól képzett. A készségek birtoklása és a vágyakozás nem csökken a mai piacon. Meg kell találnia a kiemelkedés és az érdekes szintjét. Tudjuk, hogy minél jobban készteti az interjúztatót a beszédre, annál érdekesebbnek gondolják az illetőt. Használja ki ezt az ismeretet a maga javára, és azonnal vonja be a beszélgetésbe az összes embert, akivel találkozik az interjún. Legyen szó a recepciósról, a HR-menedzserről vagy a jövőbeni főnökéről, tegyen fel kérdéseket az embereknek magukról, és tegyen meg mindent, amennyit csak tud, hogy kihúzza őket a komfortzónájukból. Az interjú végén sokkal pozitívabb benyomásuk lesz önről. Ne tegye fel ugyanazokat a régi fáradt kérdéseket, mint minden más jelölt. Kombinálhatja ezt a stratégiát az elsővel és megkérdezheti kérdezőjét a vállalatnál tapasztalatakról, vagy egy új termékről esetleg szolgáltatásról.

Használhatja ezt arra is, hogy kreatív erejét rugalmasabbá tegye, és olyan kérdéseket tegyen fel, amelyek azt mutatják, hogy nemcsak a vállalattal és az ott dolgozó emberekkel kapcsolatos házi feladatokat és kutatásokat végezte el, hanem azon is túlmutatott, hogy megoldásokat alkot. A legtöbben a szituációs és viselkedési interjúk kérdéseire karrierjük egyértelmű példáival válaszolnak. Nagyon fontos ezt megtenni az állásinterjún, és kiemelni a munka során elért eredményeket. De az az igazság, hogy a munkaadók három dologra figyelnek fel: személyiségre, alkalmasságra és tapasztalatra – ebben a sorrendben. Hagynia kell, hogy személyisége valamilyen módon ragyogjon az állásinterjún, hogy megmutassa, illeszkedik-e a vállalati kultúrába.