Hol érdemes megszállni Krakkóban?

A 7. századra visszanyúló Krakkó Lengyelország második legnagyobb városa, és a kultúra és az oktatás fontos központja. A legendás óváros közepét, amely mitikus mesékkel teli, szárnyaló épületek díszítik és bájos macskaköves utcákon lehet itt barangolni.

Az óváros lenyűgöző gótikus épületeitől távol azonban Krakkónak sokkal több története van, mint az ősi tereptárgyak. A város egykori zsidó negyede Lengyelország történelmének sötét időszakának bizonyítéka, amikor a zsidó lakosokat összegyűjtötték és áthelyezték a város hírhedt gettójába. Itt játszódtak le a Schindler listája valós eseményei. A nyugtalanító múlttól eltekintve, ez a városrész ma egy bohém felfedezésre váró hely, ahol menő kávézók és bárok töltik meg a tereket. A szinte mindenki által ismert Krakkó szinte mindenféle szállást kínál, amit csak el lehet képzelni. A pénztárcabaráttól és a letisztulttól a dizájnigényes szállásig minden megtalálható itt. Vannak szállodák és vendégházak is – a megfizethetőtől az 5 csillagosig. Ezek megkönnyítik bárki számára, hogy élvezze ennek az izgalmas városnak a történelmét és építészetét, lombos parkjait és modern kultúráját.

Krakkó felfedezése egyszerű a buszok sokaságának és a lenyűgöző 27 villamosvonalnak köszönhetően, ami azt jelenti, hogy soha nem nehéz eljutni A-ból B-be. Krakkó történelmi központjában a Stare Miasto-ban található Európa legnagyobb középkori városi tere. Itt bárok és kávézók, valamint a város főbb nevezetességei találhatók. Ide tartozik a Szent Flórián-templom, amely 1216-re nyúlik vissza, valamint a Barbakán – egy 15. századi megerősített kapu. Megtalálható még a kora barokk stílusú Wawel-kastély és a hatalmas krakkói posztócsarnok gótikus tornyokkal. Kanyarodjon át a bájos Florianska utcán – az óváros központjának egyik fő utcáján – amíg a környék számos macskaköves sávjának egyikében nem találja magát. Itt számos bár és étterem várja azokat, akik szomjaznak és megéheznek, miközben felfedezik a várost.