Homokozni jó! Homokozós játékok a jatektenger.hu-n

Homokozni csodás dolog, de nem csak azért, mert szórakoztató, hanem azért is, mert fejlesztő hatású a gyermek számára. A homok csodás anyag, melyből csodás formákat lehet létre hozni. Gyakorlatilag csak a kreativitás szab határt a különféle homok csodáknak.

Homokozós játékok használatával még élvezetesebb lehet a játék! Általában a legegyszerűbb játékok a legélvezetesebbek. Valószínűleg sok anyuka egyetért velünk, ha azt mondjuk, hogy nem elsősorban a drága játékok kötik le a gyereket, hanem az egyszerű, kreativitást igénylő eszközök, tevékenységek. Nem kell a játszótérre vagy a strandra kimenni, hogy a gyerek homokozni tudjon. Ma már kapni kis méretű homokozókat, amiket homokkal megtöltve a gyerek akár otthon is tud játszani. Különösen a kagyló alakú homokozók örvendenek nagy népszerűségnek. A homokozás nem csupán megmozgatja a gyermek fantáziáját, hanem fejlesztő hatású is. Illetve arról sem szabad megfeledkezni, hogy a huszonegyedik században a legtöbb gyerek a monitor előtt tölti az ideje nagy részét. A homokozásnak köszönhetően a kicsi kiszakítható a virtuális világból!

Hacsak nem a lakásban akarja homokkal megtölteni a kagyló formájú homokozót, akkor a gyerek a kertben fog időt tölteni, vagyis a friss levegőn. Homokozás során a gyerek nagyon sokat használja ujjait, kezeit, aminek köszönhetően fejlődik a finommotorikus mozgás. Ezenkívül az egyensúlyi fejlődés is fejlődik, mivel a gyerek megtapasztalja, hogy a homok képlékeny felület, így egyensúlyoznia kell, annak érdekében, hogy ne essen el. Továbbá a szem-kéz koordináció is kiválóan fejlődik. Homokozni tehát nem csak jó, hanem fejlesztő hatású is. A homokozáshoz viszont szükség van néhány eszközre, hogy a játék valóban élvezetes legyen. Bővebb információkért látogasson el a jatektenger.hu webáruházba, ahol nagyszerű homokozós játékokat talál!