Html alapok kezdő tanulóknak

Mivel a HTML jelölőnyelv, bármilyen szövegszerkesztőben létrehozható és megtekinthető, ha .htm vagy .html fájlkiterjesztéssel mentjük. A legtöbben azonban könnyebben terveznek és hozhatnak létre weboldalakat HTML-ben egy HTML-szerkesztő segítségével.

[wp_ad_camp_1]

Html alapok elérhetőek a webiskola.hu weboldalon, ezért látogasson el ide hiszen hasznos információkat tudhat meg. A HTML fájl létrehozása után megtekinthető helyileg, vagy feltölthető egy webszerverre, hogy online böngésző segítségével megtekinthesse. A HTML fájlok a .htm vagy a .html fájlkiterjesztést használják. A Windows régebbi verziói (Windows 3.x) csak hárombetűs fájlkiterjesztéseket engedélyeznek, ezért a .html helyett a .htm fájlt használták. Mindkét fájlkiterjesztés jelentése ugyanakkora, és napjainkban mindkettőt használhatjuk. Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy tartsa be az egyik elnevezést, mivel bizonyos webszerverek előnyben részesíthetik az egyik kiterjesztést a másikkal szemben.

A HTML programozási nyelv? Nem. A HTML nem programozási nyelv; ez egy jelölő nyelv. A programozási nyelv és a jelölő nyelv összehasonlítását is megtekintheti weboldalunkon. Miután telepítette a HTML-szerkesztőt, és készen áll a webhely beállításának meggondolására, gondolja át, hogyan szeretné megjeleníteni és beállítani egy webhelyet. Fontolja meg akár ötleteinek kidolgozását is, hogy elősegítse a webhely és az oldalon lévő tartalmaz megjelenítését, ezek olyan megfontolások, amelyekre gondolni kell a weboldal tervezésekor. Hogyan fogja tárolni az összes fájlt? Az összes fájl ugyanabban a mappában vagy könyvtárban lesz? Ha sok különböző képet és fájlt tervez, javasoljuk, hogy az oldalakat, fájlokat és képeket külön könyvtárakban tárolja. Amennyiben többet tudna meg az alapokról keresse fel a webiskola.hu-t.