Immunerősítés vitaminszedés által

Egészségünk megőrzése érdekében nagyon fontos, hogy a kellő vitamin pótlásra ügyeljünk. A vitamin pótlás történhet természetes úton zöldségek és gyümölcsök különféle hüvelyesek fogyasztásával, azonban sokszor nehézkes valamint a téli hónapokban kevésbé van lehetőségünk friss zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani. Vitamin kapszulák fogyasztása által könnyebb bevinni a szervezetbe a szükséges vitaminokat.

[wp_ad_camp_1]

Immunerősítés egyik legjobb módja a folyamatos vitaminbevitel. Hazánkban jellemzően az emberek túl kevés vitamint visznek be a szervezetükbe ami elsősorban a téli hónapokban jelent problémát. A téli hónapokban elsősorban a náthás időszakban könnyebb elkapni a betegségeket a szervezet nem kapja meg a kellő vitamin pótlást. Mivel különösen télen jelent problémát a zöldségekből és gyümölcsökből bevinni a kellő vitamin mennyiséget, ezért érdemes étrend kiegészítő kapszulákat fogyasztani. A legfontosabbak a zsírban oldódó vitaminok tehát a D-, E-, A- és a K-vitamin, valamint a vízben oldódó C-vitamin. A C-vitamin az egyik legismertebb vitamin, már gyakorlatilag lehetetlen túladagolni, mivel vízben oldódó vitamin. Arra azonban érdemes ügyelni, hogy kellő mennyiségű folyadékot fogyasszunk mellé, így a többlet mennyiség távozni tud a szervezetből és így nem terheli meg a vesét. A C vitamin többek között megtalálható a citromban, az almában, a paprikában, a csipkebogyóban és különféle káposztafélékben.

A téli hónapokban az emberek jelentős része D vitamin hiányban szenved. Leginkább tojásban, májban, tengeri halakban, zabpehelyben és gombában található meg a D vitamin, de akár kapszula formában is be lehet vinni. Az E-, K- és A-vitamin zsírban oldódó tehát a szervezet tárolja, azonban nem a végtelenségig, így pótlásuk szükséges. Ezek a vitaminok főleg a parajban, tojásban, brokkoliban találhatók meg. De természetesen ezeket is be lehet vinni étrend kiegészítők formájában a szervezetbe. Ha szeretnél vitaminokkal megerősíteni immunrendszerét, hogy ellenállóbbá váljon a betegségekkel szemben, akkor látogasson el a wavita.hu webáruházba, ahol bővebben tájékozódhat és megtekintheti a vitaminokat is.