Könnyű módszerek arra, hogy értéket nyújtson a LinkedIn-kapcsolatoknak

Azok, akik érdeklődnek a karrier trendek iránt, valószínűleg már tudják az új kapcsolatok létrehozásának és a profilok optimalizálásának fontosságát. Azonban egy dolog, amellyel sok szakember még mindig küzd, az az érték kínálata szakmai hálózatának. Értéket kínálni a hálózatának? Mit jelent ez egyáltalán?

[wp_ad_camp_1]

Ez azt jelenti, hogy következetes kommunikációt kell folytatnia a hálózatával, nem csak akkor, amikor éppen álláskeresésben van, és szüksége van valamire az egyik kapcsolatától. Vegye figyelembe egy másik személynek az iparát, érdekeit és speciális projektjeit. Mit talál a LinkedIn profiljukon? Mit tanult meg róluk beszélgetéseik során? Ha olyan cikkre (vagy videóra) bukkan, amelyet úgy gondol, hogy érdekesnek vagy hasznosnak találna, ne féljen megosztani velük. Mondhat egy ilyet: „Láttam ezt a cikket, és rád gondoltam! Meg akartam osztani. Élvezd!” Ennyi, nem is olyan nehéz. Értékelni fogják a gesztust, és szem előtt fogják tartani! Mindig legyen hajlandó felajánlani értéket a hálózatának, amikor nincs rá szüksége, így amikor valóban szüksége lesz valakire, szakmai kapcsolatai szívesen segítenek!

Továbbá, minél több időt szán a hálózatára, annál jobb hálózati szokások alakulnak ki. A tartalom megosztása mindkét irányban működik, és egy másik egyszerű módja annak, hogy értéket nyújtson a LinkedIn-kapcsolatoknak, az, ha cikkeiket és bejegyzéseiket megosztja a hálózattal. Ha valóban érdekesnek találta az egyik kapcsolatából származó blogbejegyzést, ossza meg hálózatával úgy, hogy rövid áttekintéssel közzéteszi a LinkedIn hírcsatornájában. (Ne felejtse el a szerzőt a @ funkcióval megjelölni!). Értékelni fogják a gesztust, és valószínűleg emlékezni fognak arra, hogy ha legközelebb megoszt valamit. A kapcsolat cikkének megosztása vagy kommentálása szintén nagyszerű módja a kapcsolattartásnak.