Ki az etikus hacker és miért van rá szükség?

Az etikus hackelés egy számítógépes rendszerhez, alkalmazáshoz vagy adatokhoz való jogosulatlan hozzáférési kísérletet jelent. Az etikus hack végrehajtása magában foglalja a rosszindulatú támadók stratégiáinak és akcióinak használatát. Ez a gyakorlat segít azonosítani a biztonsági réseket, amiket ki lehet javítani, mielőtt vagy miután a rosszindulatú támadók kihasználnák azt.

Etikus hacker várja az obexconsulting.hu weboldalon ezért vegye fel velünk a kapcsolatot ha önnek is szüksége lenne ehhez hasonló szolgáltatásokra. Az etikus hackerek tudásukat arra használják fel, hogy biztosítsák és javítsák a szervezetek technológiáját. Alapvető szolgáltatást nyújtanak ezeknek a szervezeteknek azáltal, hogy olyan sebezhetőségeket keresnek, amelyek a biztonság megsértéséhez vezethetnek. Ezen kívül kármentesítési tanácsokat adnak. Sok esetben a szervezet beleegyezésével az etikus hacker tesztet hajt végre, hogy megbizonyosodjon a sebezhetőségek teljes feloldásáról. A rosszindulatú hackerek jogosulatlan hozzáférést kívánnak szerezni egy erőforráshoz (minél érzékenyebb, annál jobb) anyagi haszonszerzés vagy személyes elismerés céljából. Egyes rosszindulatú hackerek megrongálják a webhelyeket vagy tönkre teszik a háttérkiszolgálókat szórakozás, jó hírnév vagy pénzügyi okokból.

A szervezet informatikai eszközei biztonságának értékelése során az etikus hackelés célja a támadó utánzása. Ennek során támadási vektorokat keresnek a célpont ellen. A kezdeti cél a felderítés végrehajtása, minél több információ megszerzése. Amennyiben többet szeretne megtudni az etikus hackelésről és szolgáltatásainkról mindenképpen keresse fel az obexconsulting.hu weboldalt. Weboldalunkon elérhetőségeinket is megtekintheti ha kérdéseket tenne fel szolgáltatásainkkal kapcsolatban.