Koleszterin csökkentő omega-3 zsírsavak

A magas koleszterin nem csak hazánkban jelent komoly problémát. A WHO adatai szerint a magas koleszterin szint a fejlett országok lakosainak majdnem felét érinti. Magyarországon mindössze a lakosság tizenegy százaléka tud róla, hogy magas a koleszterin szintje, sokan úgy élik mindennapjaik, hogy sejtésük sincs a problémáról.

[wp_ad_camp_1]

Koleszterin csökkentő – A magas koleszterinszint ma már civilizációs betegségnek számít, mivel nagyon sok embert érint, ráadásul évről-évre nő azok száma, akiknek magas a koleszterinszintje. A magas koleszterinszintet sokan néma gyilkosnak titulálják. Ez a jelző tökéletesen mutatja, hogy mi jellemző a magas koleszterinszintre. Mivel nem jár tünetekkel sem fájdalommal, sokan nem is sejtik, hogy nagy a baj. Holott a rendszeres szűrővizsgálatokról és a vérvizsgálatokból hamar fény derülne rá, hogy változásra van szükség. A rossz koleszterin, vagyis az LDL lerakódik az érfalon, így megkezdődik az érelmeszesedés folyamata. Idővel ez olyan kardiovaszkuláris problémák kialakulásához vezet, mint a szívelmeszesedés vagy a szívinfarktus, így a problémát komolyan kell venni és változásokat kell eszközölni, elsősorban az életmódban.

A magas koleszterinszint kialakulásának hátterében általában olyan tényezők állnak, mint a különféle anyagcsere betegségek, a genetikai hajlam, a mozgásszegény életmód, különféle káros szenvedélyek, valamint a helytelen táplálkozás. Előbbi kettővel nem igazán lehet változtatni, az utóbbi három faktoron viszont lehet, sőt érdemes is. A magas koleszterinszinttel küzdők jelentős része ugyanis túlsúlyos. Az egyik legjobb természetes koleszterinszint csökkentő az omega-3 zsírsav, melyet akár étrendkiegészítő formájában is lehet fogyasztani. Bővebb információk a gyogyline.hu webáruházban találhatók!