Kövesd te is nyomon a futball VB híreket 2022-ben!

A futball világ szeme november 20-tól egyértelműen Katarra szegeződik, ugyanis az emírség ad otthont 2022-ben a labdarúgó világbajnokságnak. A VB több szempontól is rendhagyónak bizonyul, így olyanok is a képernyők elé ülhetnek, akiknek a futball nem a szíve csücske.

Futball VB hírek 2022 – Idén mindenképp érdemes lesz nyomon követni a labdarúgás legrangosabb eseményét, hiszen számos szempontból különlegesnek mondható. 2010. december 2-án a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség úgy határozott, hogy a 2022-es foci VB-t Katar rendezheti. Ez abból a szempontból igazán különleges, hogy a történelem folyamán először ad otthont a labdarúgó világbajnokságnak arab ország. Katar a Perzsa-öbölben elhelyezkedő emírség, ahol nyaranta elképesztő hőség uralkodik, így a VB a megszokott nyári időszak helyett november 20. és december 18. között zajlik majd. Ráadásul a 2022-es világbajnokság az utolsó, amelyen harminckét csapat vesz részt, ugyanis 2026-ban a résztvevők száma negyvennyolcra emelkedik. A 2022-es labdarúgó világbajnokság nyitómérkőzését Katar és Ecuador játszák. Katarnak ez lesz az első világbajnoksága, amelyen részt vesz.

Katar arab ország, ami azt jelenti, hogy a helyszínre érkező szurkolóknak nagy figyelmet kell fordítani a helyi szabályok és előírások betartására. A helyi, katari viseletet nem kell felölteni a szurkolóknak, viszont arra mindenképp ügyelni kell, hogy konzervatív visszafogott öltözékben jelenjenek meg. A feltűnő darabok, feliratos ruhák viselését kerülni kell. Érdekesség továbbá, hogy Katar a legkisebb ország, mely valaha labdarúgó világbajnokságot rendezett. Ha szeretne minél több érdekes hírt megtudni, akkor azt javasoljuk, hogy látogass el a focivb-2022.hu weboldalra, ahol rengeteg szuper cikket találsz!