Lengéscsillapító termékek minden autóhoz!

A lengéscsillapítók a jármű azon részei, amelyek felelősek a kényelmes utazásért. Két funkció egyikét látják el. Először is, úgy tervezték őket, hogy elnyeljék a jármű vezetése közben tapasztalt rezgéseket, rázkódásokat vagy pattanásokat. Másodszor, segítenek abban, hogy a gumiabroncsok mindig érintkezzenek az úttal. Ez segít megőrizni a jó fékezőképességet és kezelhetőséget.

Minőségi lengéscsillapító termékek rendelhetők az alkatreszek.hu weboldalon, tehát látogasson el hozzánk és tudjon meg mindent ezekről az alkatrészekről még ma. A lengéscsillapító megértéséhez nagyon fontos megtanulni a működését. Először is tudnunk kell, hogy általában kétféle lengéscsillapító létezik, az egyik hidraulikus, a másik pedig pneumatikus. Azonban mindkét típusú lengéscsillapító működése azonos. A lengéscsillapító általában rugóval van összekapcsolva, amely a hirtelen lökéshullámokat rezgő mozgássá alakítja. Ez az oszcilláló mozgás azonnali megkönnyebbülést ad nekünk, de senki sem tudja végig járni az egész utazását ezekkel az oszcillációkkal. Az általános lengéscsillapító hidraulikus kamrában egy perforált dugattyút tartalmaz. A kamra teljesen tömített, ezért ha a dugattyúnak valamilyen mozgást kell végeznie, ez az egyetlen módja annak, hogy a hidraulikus folyadék áthaladjon rajta.

Ha lengés jön, a dugattyúnak mozognia kell az ütés miatt. Amikor a dugattyú mozog, akkor a lengéscsillapítóban lévő hidraulikafolyadéknak át kell jutnia rajta. Amikor a folyadék a dugattyú nagyon apró, perforált lyukain áthalad, a dugattyúnak kell dolgoznia ellene. Ez a munka az ütés hatására keletkező energia rovására történik, így a lengéscsillapító hamarosan elveszíti az összes lengési energiát, ami rezgésmentességet és sima futást eredményez. Mindannyian tudjuk, hogy a lengéscsillapítókat általában az autókban használják. Alkatrészekért és rendelésért nézzen be az alkatreszek.hu weboldalra.