Maui fantasztikusan szép látnivalói

Maui különféle látnivalói és tevékenységei szinte minden érdeklődés körrel rendelkező turistát kielégítenek. Míg a kalandozók a szunnyadó Haleakala vulkánon túráznak, vagy helikopteres túrán repülnek, a nyugodtabb utazók napozhatnak a sok partvonal egyikén, vagy tesztelhetik a hajóutakat a sziget 14 golfpályájának egyikén.

De Maui nem csak a strandolóknak és az aktív beállítottságú embereknek való: a sziget saját történelmét és kultúráját kínálja olyan helyeken, mint az Iao Valley State Park, a Banyan Tree Park és az Old Lahaina Luau. A gyerekekkel utazók pedig mindent megtudhatnak Hawaii víz alatti lakóiról a Maui Ocean Centerben. Ezenkívül ananászfarmtúrák, sznorkelezési kalandok, naplemente sétahajózás és még sok más elérhető, ha regisztrál az egyik legjobb Maui túrára. Ahhoz, hogy kiváló kilátást találjon Maui gyönyörű tengerpartjára, autóval kell utaznia. A Hana felé vezető út egy festői autópálya (360-as főút), amely a buja esőerdőn kanyarodik át a sziget keleti partját szegélyező vízesések mellett. A legtöbben Kahuluiban kezdik útjukat (Maui fő repülőterének otthona), azzal a szándékkal, hogy 52 mérföldet autózzanak Hanába.

Évente több mint egymillió turista keresi fel a Haleakala Nemzeti Parkot, ahol a világ egyik legnagyobb alvó vulkánkrátere található. Az egész park 30.000 hektárnyi területet foglal el Mauiban, bár a legtöbb látogató a park néhány meghatározott területére összpontosít. Természetesen ott van a hegy: Haleakala csúcsa több mint 10.000 láb tengerszint feletti magasságban áll (sőt, a sziget bármely pontjáról láthatja). Hawaii nyelven a „Waianapanapa” „csillogó vizeket” jelent. De nem az óceán vonzza az utazókat a Waianapanapa State Parkba, hanem a koromfekete homok. A partvonal itt vulkáni üledékből áll, amely éles kontrasztként működik a ragyogó kék hullámokkal és a zöldellő dzsungelekkel.