Megfázás elleni praktikák gyógyszerek

A náthát sokan csak megfázásként emlegetik, így a köznyelvben is ez a név maradt meg. Ez alatt a vírus által okozott megbetegedéseket értjük. A megfázás gyakori megbetegedés a téli hónapok folyamán, azonban mivel jellemzően komplikációk nélkül zajlik le, ezért a többség egyáltalán nem veszi komolyan.

[wp_ad_camp_1]

Megfázás esetén sokan rögtön elrohannak a gyógyszertárba megfázás elleni készítményekért, míg mások inkább a természetes praktikákban hisznek. A kettőt akár kombinálni is lehet. A megfázás tünetei meglehetősen kellemetlenek, így például nátha, orrdugulás, köhögés, tüsszögés, nyákos orrfolyás és torokfájás, azonban sokan ennek ellenére nem maradnak otthon, hanem továbbra is folytatják megszokott életvitelük. Ez meglehetősen felelőtlen magatartás, mivel a megfázás vírusos megbetegedés, így a betegség cseppfertőzés útján tovább adható. éppen ezért, ha magán tapasztalja a megfázás tüneteit, célszerű otthon maradni meleg környezetben és ágynyugalmat alkalmazni. Különösen akkor, ha lázas. A betegség jellemzően négy-tíz napon keresztül tart. Eleinte torokfájás, fejfájás és rossz közérzet jellemző, majd ezek után bő orrváladékozás jelentkezik. A negyedik-ötödik nap során a köhögés is megerősödik.

A szövődmények ritkák, ám legyengült szervezet vagy idős beteg esetén tüdőgyulladás is felléphet. Átlagos egészségi állapot esetén a fül és az orrmelléküregek felül fertőződése jelenthet problémát. Megfázás esetén fontos az ágynyugalom és a bőfolyadékfogyasztás, mivel így a váladék könnyebben fellazul és távozik. Különösen a gyógyteák fogyasztása hasznos. Manapság nagyon sok vény nélkül kapható gyógyhatású készítmény kapható, akár online is. Bővebb információkért érdemes ellátogatni a gyogyline.hu webáruházba, ahol megfázás elleni gyógyszert is rendelhet!