Megújult a londoni taxi

A Nissan kihasználva az Olimpiai felhajtást a napokban mutatta be a legújabb londoni taxit. Az NV200-as modell akár 5 felnőttet is képes szállítani. Hárman a hátsó üléseken foglalhatnak helyet, ketten pedig a lehajtható üléseken, amely a menetiránynak háttal helyezkedik el. Az új taxi minden bizonnyal sokkal tágasabb térrel, és kényelmesebb ülésekkel is fogadja majd az utazni vágyókat.

[wp_ad_camp_1]

A vezető melletti ülésre pedig a csomagokat lehet igen praktikusan elhelyezni, hiszen ezt az ülést eltávolították. Az eddigi taxikba csak igen kevés csomag fért el, így biztosan megoldható lesz az, hogy egy család, egy taxiban is eljusson a kitűzött célállomásra.

A klasszikusnak számító londoni fekete taxi leváltására szánt NV200-as modell bizonyára nagy sikert fog aratni a turisták és a lakosok körében is. A dízelmotorral hajtott hatfokozatú sebességváltóval rendelkező taxit 89 lóerős dízelmotor hajtja. A klasszikus londoni taxihoz képest feleannyi üzemanyagot fogyaszt a városi forgalomban. A klasszikus taxik a Manganese Bronze Holdings TX4 sorozatának modelljei voltak.

Tavaly a New York-i Taxi of Tomorrow tenderen az NV200-hoz nagyban hasonlító változatot választották ki sárga taxinak.  Az új taxi nagyon hasonlít az 1960-as években, Amerikában forgalmazott Checker Marathon szedánra. Az új taxikban fokozott figyelmet fordítottak a mozgássérült utasokra, hiszen ez eddig nem nagyon volt elérhető a londoni taxi közlekedésben. Az új taxikat csak a speciális Nissanokkal foglalkozó márkakereskedésekben lehet majd megvásárolni.