Melyek a legszebb magyar várak Budapesten?

Magyarországon számtalan kiváló kirándulóhely található, beleértve az impozáns, csodás várakat. Aki kedveli a történelmet, szívesen bolyong régi, impozáns épületek közelében, annak mindenképp érdemes felkeresni a csodás hazai várakat.

Legszebb várak Magyarországon – Annak, aki a fővárosban lakik, nem is kell elhagynia a várost, hogy impozáns várat lásson. Budapesten található ugyanis az ország legnagyobb vára, a Budai vár, mely összességében nem is csupán egy vár, hanem egy teljes várnegyed. Éppen ezért bejárására érdemes elegendő időt szánni, akár egy teljes napot is. A vár a 13. századtól adott otthont a magyar királyoknak, azonban kizárólag a középkori falak maradtak fenn ebből az időszakból. Hauszmann Alajos és Ybl Miklós tervei alapján a 19. században jelentős átalakításon esett át. A Budai várban található a Budapesti Történeti Múzeum, az Országos Széchényi Könyvtár és a Magyar Nemzeti Galéria. Ráadásul minden évben itt kerül megrendezésre a Budai Borfesztivál, valamint egyéb kulturális és gasztronómiai események. Szintén Budapesten található Vajdahunyad vára, mely a városligeti csónakázótó partján található.

A vár 1908-ban épült egy erdélyi gótikus kastély másolataként. Alpár Ignác tervei alapján készült az 1896-os milleniumi ünnepségekre, azzal a céllal, hogy egyetlen épületben jelenítse meg az ezeréves magyar építészetet. A Vajdahunyad vár a különféle stílus keveredéseket mutatja be. Eredetileg fából készült, ám olyannyira népszerű volt, hogy végül téglából és kőből is megépítették. Belső udvarában Anonymus szobra is megtalálható. Vajdahunyad várát 1991-ben műemlékké nyilvánították. Nem kell tehát elhagyni a fővárost, hogy csodálatos várakat láthasson és nagyszerű programot szervezzen családjával.