Mennyi fizetésemelést kérjünk, és mikor?

Sokak számára a fizetésemelés kérdése még mindig egyfajta tabutémának számít, s noha rengeteg hátrány származik már csak abból, ha a közeli munkatársainkkal nem beszélünk a fizetéseinkről, ez a berögződés csak nagyon lassan oldódik az emberekben.

Gyaníthatóan valamennyire a régi idők hagyatéka ez, illetve sokan az állami szférát elhagyva a magánvállalkozásoknál is ugyanazt az elvet vallják, miszerint majd a főnökség jelzi, amikor eljött az emelés ideje. Ez a gondolatmenet sajnos nagyon hátrányos, méghozzá saját magunkra nézve. Persze léteznek ultra korrekt cégek és vállalkozók, akiknek az év elején az első dolguk, hogy egyenként leültessék a munkavállalókat és egy mindenki számára megfelelő emelésről tárgyaljanak, ám valljuk be, ez azért a ritkább eset. Sokkal gyakoribb az, hogy amíg az alkalmazott nem kér, addig biztosan meg van elégedve, így hát nem is nagyon szükséges a bérén emelni.

Aztán eltelik – jó sok – idő, többnyire évek, odaállunk a főnök, vagy a HR-es elé, fizetésemelést kérünk, amit – ha jó munkaerő vagyunk – jó eséllyel meg is kapunk, mi pedig örülünk, pedig ha jobban belegondolnánk, akkor villámgyorsan leesne a tantusz, hogy nagyon elhibázott taktikát követünk. A cég ugyanis rengeteget spórolt azzal, hogy 2-3 – de akár több – évig nem nyúlt a bérünkhöz, mi pedig ezzel párhuzamosan rengeteget vesztettünk. Hiszen még békeidőben is kézzelfogható mértékű az éves infláció, ami rosszabb időszakban három év alatt a 20-25 százalékot is simán elérheti, sőt, meg is haladja. Innen pedig már nem nehéz kiszámolni, hogy miért is faragunk rá arra, ha nem igazítanak a bérünkön legalább évente egyszer. Erre azonban már a munkaviszony elején nagyon oda kell figyelni és legyen bármennyire kellemetlen érzés – de ennek nem szabadna annak lenni, hisz a vezetőség sem pironkodik, amikor új feladatot adnak és ez így is van rendjén -, az első eltelt év után kérni kell az emelést, ha az nem automatikus. Onnantól kezdve pedig minden évfordulón hasonlóképp kell eljárni. Hogy mennyit kérjünk, az is egy érdekes kérdés, ezt mindenkinek magának kell eldöntenie és éreznie, azt azonban mindig tartsuk szem előtt, hogy ha csak az infláció mértékét kapjuk, azzal gyakorlatilag még azt sem érjük el, hogy ne csökkenjen a bérünk, így mindenképpen érdemes legalább pár százalékkal fölé kérni.