Miért fontos az idegrendszer támogatása?

Az idegrendszer rendkívül összetett, érzékeny rendszer, mely a szervezet minden funkciójának optimális működéséhez hozzájárul. Az idegrendszer megfelelő működése elengedhetetlenül fontos. Éppen ezért gondoskodni kell a megfelelő vitamin és ásványi anyag bevitelről, továbbá a stresszmenedzsment is nagyon fontos.

Idegrendszer támogatása nagyon fontos, hiszen hosszútávon hihetetlenül romboló hatása van. Az idegrendszerre elsősorban a stressz van nagyon rossz hatással, nagy mértékben gyengíti azt, amely az életminőségre is kihatással van. Az idegrendszeri gyengeség olyan tünetekben nyilvánulhat meg, mint a gyakori, kínzó fejfájás, izomgyengeség, izomfájdalom, légszomj, memóriazavarok, alvászavarok. Manapság nem könnyű feladat csökkenteni a stresszt, ugyanakkor rendkívül hasznos elsajátítani néhány stressz csökkentő technikát, például az irányított, tudatos, mély légzést, melynek köszönhetően egyrészt a sejtek több oxigéndús vérhez jutnak, másrészt hatékonyan csökkenthető a stressz. Emellett a rendszeresen végzett testmozgás is igazán hasznos, hiszen a sport közben dopamin és endorfin, az úgy nevezett boldogság hormonok szabadulnak fel.

Az idegrendszer támogatása érdekében a teljesség igénye nélkül olyan vitaminok pótlására van szükség, mint például a D-vitamin. D-vitamin hiányos állapotban sokkal fogékonyabbá válik a szervezet a különféle neurológiai betegségekre. Különösen télen fontos a D-vitamin pótlás, mivel ekkor még kevesebb napfény éri a szervezetet. Ha az idegrendszer támogatásáról van szó, akkor mindenképp meg kell említenünk a magnéziumot, amely a jó hangulatért felelős szerotonin termelődéséért és az idegsejtek közti megfelelő kommunikációért felelős. Bővebb információk a vitaminstore.hu webáruházban találhatók!