Mikor érdemes rövid buszos utat választanunk?

Egy időben óriási népszerűségnek örvendtek az egy napos utazások, s bár mára már némileg visszaesett ezeknek a megoldásoknak a forgalma, még mindig nagyon sokan választják kikapcsolódási formaként. Amennyiben még soha nem mentünk el egy ilyen kalandra, akkor érdemes vizsgálni az előnyöket és a hátrányokat egyaránt, így ugyanis könnyedén eldönthetjük, vajon nekünk való-e ez a konstrukció.

Az egy napos buszos út egyik vitathatatlan előnye, hogy olcsó. Mivel megspóroljuk a szállás költségét és még az üzemanyag áron is legalább 20-30 fő osztozik egyszerre, így minimális ráfordítással is elérhető válik a horvát tengerpart, vagy épp még az ennél is távolabbi Velence. Ugyanakkor mielőtt belevágnánk, feltétlenül elemeznünk kell, vajon ezt a formát nekünk találták-e ki, mert ha nem, akkor pont a kiruccanás lényege, a pozitív élmény marad el. Elsőként azt gondoljuk át, szeretünk-e egyáltalán buszozni. Vannak, akik felettébb élvezik ezt a közlekedési formát, ám szép számmal akadnak olyanok is, akiknél hányinger és émelygés léphet fel.

Azt is tartsuk szem előtt, hogy hiába nincs más dolgunk, mint hátradőlni és várni a megérkezést, bizony a több órás utazás még így is roppant fárasztó. Gyakorta nincs elegendő lábtér és persze csak a kijelölt helyeken nyújtózkodhatunk ki, ám ezek a buszos utak velejárói, így aránylag könnyedén hozzájuk lehet szokni. Sokkal nagyobb befolyással bír az a kérdés, miszerint zavar-e minket, ha alkalmazkodnunk kell másokhoz és egy előre megállapított ütemtervhez. Az egy napos buszos utaknál általában csak az idő egy részében van lehetőség szabadprogramra, egyébként pedig egy kötött menetrend szerint zajlanak az események. Egy egyfelől örömteli, hiszen nem nekünk kell megszervezni, hogy mi csináljunk, ám ha ez minket zavar, akkor inkább válasszunk más kikapcsolódási formát.