Milyen névnap van ma? Mivel jár a névnap?

A magyaroknak, mint minden balkáni népnek, annyi ünnepe van egész évben, hogy alig van két hónap fontos ünnep nélkül. Karácsony, húsvét és születésnapok vezetik a listát, de ne felejtsük el a névnapok ünnepének hagyományát, ami szintén nagyon fontos.

[wp_ad_camp_1]

Milyen névnap van ma? Erre a kérdésre megtalálhatja a választ a kerdezdmeg.hu weboldalon, ezért ne habozzon, látogasson el hozzánk és minden szükséges információt megkap majd a névnapokról.  Egy személy névnapja annak a védőszentnek a kijelölt napjára esik, akiről elnevezték. Noha nem minden név a keresztény szentek listájából származik, de ha a név hasonlít egy szent nevéhez, akkor valószínűleg az illető a védőszent napján ünnepli ezt a névnapot.  A hagyomány szerint mindenkit meghívnak névnapi ünnepségekre, ezért nem szükséges, hogy az ünnepelt bárkit személyesen meghívjon. Ez a megközelítés azonban nem olyan általános, mint egykor, amikor az emberek kinyitották otthonaikat, és az egész falu ivott az egészségükre. A névnapot életének második legfontosabb ünnepének tekintik, születésnapja után, így nem kell igazán nagy vagy drága ajándékokat vinni. Valami kicsi, mint például egy virág és egy üveg jó bor általában elegendő.

A magyarok híresek hatékonyságukról és szervezési képességeikről, így talán nem lehet meglepő, ha felfedezzük, hogy évente mintegy 14 millió naptár jelenik meg Magyarországon. A névnapok gyakorlata, amelynek során a naptárban minden naphoz név vagy névsor tartozik, a magyar kultúrában mélyen gyökerezik. Ha megnézi a magyar névnapi naptárat, dióhéjban láthatja Magyarország történetét. Ez a szokás a középkorig nyúlik vissza. Van néhány név a naptárban a kereszténység előtti korból is. Amennyiben többet tudna meg erről mert érdeklik a névnapok, vagy csak meg szeretné tudni milyen névnap van ma, keresse fel a kerdezdmeg.hu weboldalt.