Minőségi kerékcsapágy minden autómárkához!

A kerékcsapágyak alacsony karbantartást igénylő alkatrészek, de ez nem jelenti azt, hogy örökké tartanak. Szóval, mit csinál valójában a kerékcsapágy? Meddig tart? És honnan szerezzünk be új kerékcsapágyat?

[wp_ad_camp_1]

Kerékcsapágy kapható nagyon alacsony áron, villámgyors kiszállítással és széles kínálatban az alkatreszek.hu weboldalon, ezért itt a helye nálunk, ha ön is kicserélné kerékcsapágyát. A kerékcsapágy kulcsfontosságú része annak a kerékszerelvénynek, amely összeköti a kereket és a tengelyt. Ez egy acélgolyó (golyóscsapágy) vagy kúp (kúpos csapágy) készlet, amelyet egy fémgyűrű tart össze. Lehetővé teszi a kerék gördülékeny forgatását minimális súrlódással. A kerékcsapágyak biztonsági szempontból kritikus elemek, amelyeket a gravitáció, a gyorsulás, a törés és a kanyarodás okozta sugárirányú és axiális terhelések fenntartására terveztek, ezért ki kell cserélni őket, ha nem működnek megfelelően. A kerékcsapágyak átlagos élettartama 136 000–160 000 km (kb. 85 000–100 000 mérföld). Ez azonban csak egy szabály, a kerékcsapágy tényleges élettartama a kerékcsapágy minőségétől és az üzemeltetési körülményektől függ.

A nem megfelelő eszközök használata, például egy kalapács vagy egy ütőkulcs, károsíthatják a kerékcsapágy külső és belső oldalát, és idő előtt meghibásodhatnak. Ezenkívül a régi kiegészítők, például csavarok, anyák, gyűrűk, hasított csapok, tömítések stb. újra felhasználása az újak cseréje helyett rendellenes vagy nem biztonságos körülmények között működteti a kerékcsapágyat, növelve a kerékcsapágy kopását és kockáztatva egy autóbalesetet. A kátyún való áthajtás, a sebességcsökkentőkön történő áthajtás vagy a szegélykő elütése károsíthatja a kerékcsapágyat és csökkentheti annak élettartamát. További részletekért és a teljes kerékcsapágy leírásért keresse fel bátran az alkatreszek.hu weboldalt.