Nem tudod melyik tengernél nyaralj? Így válassz!

A tél közepén nosztalgiával gondolunk arra az időszakra, amikor az volt a legnagyobb problémánk, hogy nem tudtuk eldönteni, hogy hol is töltsük a jól megérdemelt nyári vakációt, ám hiába tűnik ennyi idő távlatából ez jelentéktelen kérdésnek, bizony amikor dönteni kell, akkor nem is olyan egyszerű a dolgunk.

Hazánk környezeti adottságai miatt mindenképpen aránylag nagy utat jelent, ha tengerparti nyaralást szeretnénk, emiatt aztán érdemes jó alaposan megfontolni, hogy melyik irányba is induljunk el, hisz ha rossz szempontok alapján döntünk, akkor utólag már nincs lehetőségünk arra, hogy meggondoljuk magunkat. Ha a büdzsé nem fojtogató, akkor tulajdonképpen egyszerű a dolgunk, hisz oda megyünk, ahová szeretnénk, és azért valljuk be, bizonyosan van olyan karibi sziget, ahol még nem jártunk. Sajnos a legtöbben nem vagyunk ilyen szerencsések, és igencsak nagy súllyal esik számításba a rendelkezésre álló költségkeret, így aztán maradnak a környező országok mint lehetőségek, ám jó ha észben tartjuk, hogy bár első blikkre nem is gondolnánk, de hatalmas különbségek vannak közöttük.

A magyarok legkedveltebb célpontjai Horvátország, Olaszország, Görögország, és Spanyolország. Négy teljesen eltérő hangulatú desztináció, és ennek megfelelően úgy tudjuk kiválasztani a számunkra leginkább megfelelőt, ha pontosan meghatározzuk, hogy milyen típusú vakációra is vágyunk. Horvátország van a legközelebb, relatíve olcsó, és bármerre is fordulunk, biztos, hogy magyar szót fogunk hallani. Ezzel szemben Olaszországot akkor érdemes választani, ha a történelem mellett a kitűnő ételek és italok azok, amelyek igazán vonzóvá teszik számunkra a nyaralást. Görögország egy igazi strand paradicsom, és ha a vakáció egyet jelent a homokos tengerparttal, akkor nem kérdés, hogy ezt kell megcélozni. Nem szabad azonban megijedni Spanyolországtól sem, igaz az azért egy kicsit távolabb van. Rengeteg látnivalójával, perzselő forróságával ugyanis egy felejthetetlen kaland lesz az egész család számára.