Online érettségi felkészítő mindenkinek

Ha mindig ugyanazt csinálja, például egy témával kapcsolatos jegyzeteket olvas át, az valószínűleg elég unalmas. Fűszerezze a tanulási időszakot különböző gyakorlatok és technikák kipróbálásával. A jegyzetek átolvasásának alternatíváiról weboldalunkon olvashat bővebben.

[wp_ad_camp_1]

Online érettségi felkészítő vár mindenkire az erettsegi-felkeszito.hu weboldalon méghozzá alacsony áron, tehát itt a helye nálunk ha ön is többet tudna meg erről. A gyakorlati dolgozatok és kérdések készítése a megértés tesztelésére jó megoldás lehet. Rajzoljon gondolattérképeket vagy más összefoglaló diagramokat, hogy tesztelje, mire emlékezhet, majd ellenőrizze azokat a jegyzeteivel. Figyelje meg, hol hagyott ki részleteket, vagy vannak-e hiányosságok, és térjen vissza, majd tekintse át ezeket a területeket; a beszélgetőcsoport szervezése néhány baráttal egy adott kérdés vagy terület megfontolása érdekében szintén jó megoldás érettségi előtt.  A tanulás helyének megváltoztatása – például a szobája, az iskolai vagy főiskolai könyvtár, a csendes kávézó vagy valaki más háza – szintén befolyásolhatja. A kutatások szerint ez segíthet javítani a memóriát. Nem világos, miért, de a javaslat az, hogy az agy kapcsolatokat létesít a háttér és a tanulmányozottak között: több különböző kapcsolat megkönnyíti a dolgokra való emlékezést.

Nem tanulhat folyamatosan 8 órán keresztül. Valójában nagyon nehéz koncentráltan tanulni több mint egy órán keresztül. Néhány nap többet tanulhat, de főleg egy-másfél óra lesz valószínűleg a korlátja, mielőtt szünetre lenne szüksége. Szánjon időnként 10 percet, hogy elmenjen és igyon egy italt, és sétáljon egy kicsit. Győződjön meg róla, hogy megnézte a korábbi dolgozatokat. Ez biztosítja, hogy felkészült legyen az érettségi típusára, legyen az feleletválasztós, rövid válasz vagy esszé. További részletekért és bővebb leírásért nézzen be az erettsegi-felkeszito.hu weboldalra.